ΑΘΗΝΑ
01:41
|
02.05.2024
Με τα δεσμά του γάμου φαίνεται πως θα ενωθούν ο Τζούλιαν Ασάνζ και η Στέλλα Μόρις μέσα στη φυλακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μνηστή του Τζούλιαν Ασάνζ, Στέλλα Μόρις, ανακοίνωσε πως σχεδιάζουν να παντρευτούν. «Εξετάζουμε να παντρευτούμε στη φυλακή επειδή είμαστε αρραβωνιασμένοι από το 2016», δήλωσε η Μόρις, όπως αναφέρει το DPA, και πρόσθεσε ότι εάν καταφέρουν να παντρευτούν στη φυλακή, τότε μετά την απελευθέρωση του Ασάνζ θα γιορτάσουν το γάμο με φίλους και οικογένεια.

«Μιλήσαμε με τις υπηρεσίες για αυτό και είπαν ότι δεν έχουν δει έναν γάμο στο Μπέλμαρς για όσο διάστημα βρίσκονται εκεί, δηλαδή 12 χρόνια. Επομένως, δεν είναι απλό πράγμα για να το κάνουμε», εξήγησε η κα Μόρις, σχετικά με τα γραφειοκρατικά κολλήματα που συναντούν.

Χτες, η μνηστή του Ασάνζ ζήτησε από τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να απελευθερώσει τον ιδρυτή των WikiLeaks. «Εάν ο Μπάιντεν θέλει πραγματικά να αφήσει πίσω την κληρονομιά του Τραμπ, τότε πρέπει να κλείσει την υπόθεση. Δεν μπορούν να συνεχίσουν αυτή την δίωξη κατά του Τζούλιαν ενώ λένε ότι υπερασπίζονται την παγκόσμια ελευθερία του Τύπου» είπε σε συνέντευξή της στο Reuters. Υποστήριξε επίσης πως μια δημοκρατία που θέλει να λέγεται δημοκρατία θα πρέπει να είναι σε θέση να διευθετηθεί τέτοια ζητήματα.

Αναφορικά με την κατάσταση του Ασάνζ, η Μόρις είπε ότι «είναι στα κάτω του, αλλά παλεύει. Έχει την ελπίδα ότι αυτό θα τελειώσει σύντομα», προειδοποιώντας ωστόσο πως «δεν θα επιβιώσει εάν γίνει η έκδοση».

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα