ΑΘΗΝΑ
22:57
|
18.05.2024
Διαβαθμισμένα έγγραφα του βρετανικού υπ. Άμυνας για τη Μαύρη Θάλασσα και την πιθανή αντίδραση της Ρωσίας βρέθηκαν σε στάση λεωφορείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαβαθμισμένα έγγραφα του βρετανικού υπ. Άμυνας για τη Μαύρη Θάλασσα και την πιθανή αντίδραση της Ρωσίας βρέθηκαν σε στάση λεωφορείου.

Την πιθανή απάντηση της Βρετανίας αν η Μόσχα έστελνε πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στην Κριμαία, εξέταζαν τα απόρρητα έγγραφα που φέρεται να βρέθηκαν σε στάση λεωφορείου. Ο φάκελος των 50 σελίδων, που ήρθε στα χέρια του BBC, περιέχει διαβαθμισμένες πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι του βρετανικού αντιτορπιλικού HMS Defender στη Μαύρη Θάλασσα και βρέθηκε σε έναν «ογκώδη σωρό» πίσω από μια στάση λεωφορείου του Κεντ. Το άτομο που βρήκε τα έγγραφα, ήρθε σε επαφή με το BBC όταν συνειδητοποίησε την ευαίσθητη φύση τους.

Ο φάκελος περιλαμβάνει email και παρουσιάσεις μέσω PowerPoint που πιστεύεται ότι προέρχονται από το γραφείο ενός εκ των ανώτερων αξιωματούχων του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας, κι ένας εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαίωσε τη διαρροή, προσθέτοντας ότι θα ήταν «ακατάλληλο» να σχολιαστεί παραπάνω το γεγονός.

Η Μόσχα σχολίασε δεικτικά το συμβάν, με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, να δηλώνει ότι η εμφάνιση των εγγάφων είναι απλώς ένα «μάτσο ψέματα» ώστε το Λονδίνο να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, και πρόσθεσε πως η ξαφνική εμφάνιση των εγγράφων έμοιαζε με μια «αδέξια αλλά συγκαλυμμένη προσπάθεια».

«Στην πραγματικότητα, το Λονδίνο επέδειξε μια άκρως προκλητική συμπεριφορά που ακολουθήθηκε από ένα σωρό ψέματα για να το καλύψει. Οι πράκτορες 007 δεν είναι όπως ήταν» υπογραμμίσε η Ζαχάροβα, και πρόσθεσε «οι στάσεις λεωφορείων με πολύ ευαίσθητα έγγραφα ανταποκρίνονται καλύτερα στην επίμονη παράνοια από πολλούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντί για αόριστους, παντοδύναμους “Ρώσους χάκερ».

Απεύθυνε τέλος και μια χιουμοριστική ερώτηση προς το Βρετανικό Κοινοβούλιο: «ποιος χρειάζεται “Ρώσους χάκερ” εάν υπάρχουν βρετανικές στάσεις λεωφορείων;»

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο μπορεί να έχει και δεύτερο κύμα

Πρόεδρος Κένυας: Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα