ΑΘΗΝΑ
08:20
|
19.04.2024
Το Περού αποκλείει δύο προσφυγές για απόρριψη των αποτελεσμάτων των εκλογών της 6ης Ιουνίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην απόρριψη δύο προσφυγών που επιδιώκουν να ακυρώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 6ης Ιουνίου στο Περού προχώρησε η περουβιανή δικαιοσύνη. Σύμφωνα με δημοσίευμα του telesur, το 11ο Συνταγματικό Δικαστήριο της Λίμα κήρυξε «απαράδεκτη» την έφεση που υπέβαλε η πρώην βουλευτής του Κογκρέσου Milagros Tayakama, η οποία παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος του κόμματος της συντηρητικής Λαϊκής Δύναμης (FP) με επικεφαλής την Keiko Fujimori, για την ακύρωση της εκλογής του αριστερού εκπροσώπου του Free Peru (PL) Pedro Castillo.

Ομοίως, το Δεύτερο Μεταβατικό Συνταγματικό Δικαστήριο της Λίμα απέρριψε το αίτημα που υπέβαλε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαβιέ Βίλα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η εκλογική διαδικασία υπέστη «βλάβη» από διάφορες πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο προοδευτικός εκπρόσωπος Pedro Castillo κέρδισε το 50,12% των ψήφων, πράγμα που τον καθιστά εκλεγμένο Πρόεδρο του έθνους των Άνδεων. Ωστόσο, δεν έχει ανακηρυχθεί επισήμως ως πρόεδρος, καθώς η Εθνική Υπηρεσία Εκλογικών Διαδικασιών συνεχίζει να αξιολογεί τα αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια. Οι υποστηρικτές του Castillo βγήκαν στους δρόμους για να υπερασπιστούν την ψήφο του λαού την περασμένη εβδομάδα και έχουν ανακοινώσει πως θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εάν ο Castillo δεν αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του. 

Παρά το γεγονός ότι διεθνής αποστολή παρατήρησης απέρριψε το ενδεχόμενο εκλογικής νοθείας, η Keiko Fujimori, που εξασφάλισε το 49,87% των ψήφων εξακολούθησε να επιμένει στην άποψη περί νοθείας και ζήτησε από την Εθνική Υπηρεσία Εκλογικών Διαδικασιών (ONPE) να παραδώσει ένα επικυρωμένο αντίγραφο του καταλόγου των ψηφοφόρων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα