ΑΘΗΝΑ
10:13
|
05.05.2024
Ομάδα περίπου δἐκα ανδρών περικύκλωσε και επιτέθηκε σε δύο ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσφυγες μέσα στο campus του ΑΠΘ λίγο μετά την ολοκλήρωση του 5ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιμέτωποι με μπουνιές, κλωτσιές και χτυπήματα με γυάλινα μπουκάλια ήρθαν το Σάββατο δύο ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη, σε μία ακόμη σοβαρή επίθεση με προφανές ομοφοβικό/τρανσφοβικό πρόσημο, λίγη ώρα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του 5ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride.

Σύμφωνα με καταγγελία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το alterthess.gr, οι δύο πρόσφυγες δέχθηκαν επίθεση από περίπου δέκα άνδρες, που τους περικύκλωσαν μέσα στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ένα μέρος που επί μήνες φιλοξενεί δράσεις υπέρ της ελευθερίας και ενάντια στις κατασταλτικές και αυταρχικές πρακτικές. 

Όπως κατήγγειλαν τα θύματα, οι άνδρες τους περικύκλωσαν εκτοξεύοντας ρατσιστικά σχόλια για την καταγωγή και την θεωρούμενη ως ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητα των δύο ατόμων, την οποία υπέθεσαν καθώς ένας από τους δύο νεαρούς φορούσε μια μπλούζα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, επιβεβαιώνοντας το ομο/τρανσφοβικό κίνητρο της επίθεσης. Στη συνέχεια η κατάσταση οξύνθηκε καθώς τη λεκτική βία διαδέχθηκε σωματική επίθεση, με τα θύματα να δέχονται μπουνιές, κλωτσιές και χτυπήματα με γυάλινα μπουκάλια. 

Μάλιστα, ο νεαρός που φορούσε τη μπλούζα με τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+κοινότητας που φαίνεται πως αποτέλεσε την αφορμή για την βίαιη ομο/τρανσφοβική επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ράμματα στο κεφάλι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς τα ξημερώματα της Κυριακής. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Μεξικό: Δύο νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Κούβα: Συγκέντρωση και διαδήλωση φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης

Πάσχα και Θεολογία της Απελευθέρωσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα