ΑΘΗΝΑ
14:31
|
19.04.2024
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναφέρθηκε στον "αγώνα επικράτησης" μεταξύ επιστημόνων και παθογόνων μικροοργανισμών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας για την εξέλιξη της τέταρτης μετάλλαξης “Δ” του ιού covid-19, που προβλέπεται ως το τέλος καλοκαιριού να αφορά το 90% των νέων μολύνσεων με τον κορονοϊό μετέφερε στην απογευματινή συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Τόνισε πως έχει ήδη καταγραφεί σε 92 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα όπου έχουν σημειωθεί 29 στελέχη της νέας μετάλλαξης.

Πρόσθεσε πως η παραλλαγή Δ’ είναι 90% πιο μεταδοτική, ενώ η διασπορά θα αφορά κυρίως ανεμβολίαστους, ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς και παιδιά

Αναφέρθηκε, έτσι, στον “αγώνα επικράτησης” που εξελίσσεται εδώ και καιρό ανάμεσα στην επιστημονική κοινότητα και τον μικρόκοσμο των ιών με τις μεταλλάξεις.

Τα νεότερα από Ισραήλ και Ηνωμένο Βασίλειο

Η Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε επίσης στο Ισραήλ, λέγοντας ότι το 60% των εμβολιασμών δεν είναι επαρκές για την μετάλλαξη Δ’, καθώς έχει ανεβάσει το τείχος ανοσίας πάνω από το 80%.

Οι εμβολιασμοί αναχαιτίζουν την ορμή του | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Σημείωσε επίσης ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι μία από τις πρότυπες χώρες στο θέμα του εμβολιασμού των πολιτών, παρά το μεγάλο αριθμό νέων κρουσμάτων με την τελευταία μετάλλαξη, δεν αυξήθηκαν οι βαριές περιπτώσεις νόσησης επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Η προστασία από τα εμβόλια

Ανέφερε πως ο εμβολιασμός με δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer και AstraZeneca προσφέρει προστασία περίπου 96% και 92%, αντίστοιχα, τόνισε ότι η προστασία με μία δόση δεν ξεπερνά το 30% προτρέποντας τους ενδιαφερόμενους να μην αμελήσουν την επανάληψη του εμβολιασμού με τη δεύτερη δόση.

Τέλος, ανέφερε πως το 96% των θανάτων, σύμφωνα με μελέτη στις ΗΠΑ, αφορά κατά 96% ανεμβολίαστους πολίτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα