ΑΘΗΝΑ
17:38
|
19.04.2024
Νέα επίθεση των αρμενικών δυνάμεων κοντά στην επαρχία Ταβούς χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματισμοί ή απώλειες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το απόγευμα της Κυριακής γύρω στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας άνοιξαν πυρ προς τις στρατιωτικές μονάδες του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν. Όπως ανακοίνωσε το Αζερμπαϊτζάν, η επίθεση σημειώθηκε στα βόρεια σύνορα της Αρμενίας, κοντά στην επαρχία Ταβούς, χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματισμοί ή απώλειες, με την κατάσταση στην περιοχή να χαρακτηρίζεται σταθερή αυτήν την ώρα.

Με τη σειρά της η Αρμενία διαψεύδει την Αζερική πλευρά, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση. Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας αναφέρει πως “Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν εξαπλώνει άλλη μία παραπληροφόρηση, ισχυριζόμενο πως το απόγευμα της 27ης Ιούνη οι Αρμένικες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων άνοιξαν πυρ προς τις θέσεις του Αζερμπαϊτζάν, αυτή τη φορά στη συνοριακή περιοχή της επαρχίας Ταβούς. Αυτή η πληροφορία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, καθώς οι Αρμένικες ένοπλες δυνάμεις δεν έριξαν ούτε μία σφαίρα στις Αζερικές θέσεις”.

Οι ανακοινώσεις αυτές έρχονται μία μέρα μετά από άλλο ένα θερμό επεισόδιο, αυτή τη φορά στην περιφέρεια Σιουνίκ της νοτιοανατολικής Αρμενίας. Πιο συγκεκριμένα, στις 26 Ιουνίου οι κάτοικοι του χωριού Τεγκ πήγαν να συλλέξουν το χορτάρι από τη γη τους, όταν φτάνοντας περίπου 300 μέτρα μακριά από τις Αζερικές δυνάμεις και ενώ βρίσκονταν επί Αρμένικου εδάφους, τους προσέγγισαν 5 ένοπλοι στρατιώτες. Γύρω στα 150 μέτρα οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν  έστρεψαν τα όπλα τους προς τους Αρμένιους κατοίκους, απαιτώντας να αποχωρήσουν και να μην επιχειρήσουν να προσεγγίσουν ξανά αυτή τη γη. Οι πληροφορίες δόθηκαν στην Υπεράσπιση των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της Αρμενίας, το οποίο και ανακοίνωσε το γεγονός, αναφέροντας επιπλέον πως “οι χωρικοί κατάφεραν να συλλέξουν το γρασίδι μόνο σήμερα, 27 Ιουνίου, όταν οι διοικητές του 1ου Στρατού των Αρμένικων Ενόπλων Δυνάμεων και τα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης πήγαν στην περιοχή”.

Αξίζει να αναφερθεί πως η περιφέρεια του Σιουνίκ βρίσκεται στο επίκεντρο της διένεξης μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, καθώς στις αρχές Μαΐου ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εισήλθαν 3,5 χιλιόμετρα εντός των Αρμένικων εδαφών διεκδικώντας τη λίμνη Σεβ και αμφισβητώντας τα σύνορα. Η λίμνη Σεβ βρίσκεται εντός της νοτιοανατολικής περιφέρειας του Σιουνίκ. Τα γεγονότα αυτά συμβαίνουν μόλις μία εβδομάδα μετά τις εκλογές στην Αρμενία, όπου επανεξελέγη ο Πασινιάν με ποσοστό 53%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Τέμπη: Αίτημα στον ανακριτή για τους αγοραστές των 25 τόνων κατασχεμένου χημικού διαλύτη

Η Χάρις Αλεξίου σε εκστρατεία του Spotify στην Τάιμς Σκουέαρ της Ν.Υόρκης

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα