ΑΘΗΝΑ
08:13
|
26.04.2024
Στις πολυαναμένομενες ανακοινώσεις για τα "προνόμια" που θα παρασχεθούν στους εμβολιασμένους πολίτες, θα προχωρήσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από το πρωί της Δευτέρας βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο Μαξίμου για να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου της κυβέρνησης.

Οι ανακοινώσεις θα μεταδοθούν live από την ΕΡΤ1 και το ertnews.gr. Δείτε εδώ τις ανακοινώσεις:

Η κεντρική ιδέα του σχεδίου είναι να ενθαρρυνθεί ο εμβολιασμός με μεγαλύτερη ελευθερία στην πρόσβαση των εμβολιασμένων σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τι λένε οι πληροφορίες

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να αφορούν στην πρόσβαση στην εστίαση και θα κριθεί αν θα υπάρξουν covid free εστιατόρια, καθώς θα δίνεται στους επιχειρηματίες η δυνατότητα να δέχονται στα καταστήματα τους αποκλειστικά εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει με έλεγχο της σχετικής πιστοποίησης μέσω ειδικής εφαρμογής.

Σε αυτήν την περίπτωση η λειτουργία θα γίνεται με αυξημένη πληρότητα.

Στα καταστήματα που θα είναι ανοιχτά και για μη εμβολιασμένους θα παραμείνουν σε ισχύ υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον αριθμό των πελατών και τη χρήση μάσκας.

Σε αναμονή των ανακοινώσεων της κυβέρνησης είναι και ο χώρος του ποδοσφαίρου με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα γήπεδα θα ανοίξουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% μόνο για εμβολιασμένους φιλάθλους.

Ήδη ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι θα εκδίδει εισιτήρια μόνο για όσους είναι εμβολιασμένοι.

Την ίδια ώρα, από σήμερα καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Επίσης, εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από την υποχρέωση διενέργειας self- test σε χώρους εργασίας και οι αθλούμενοι σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα