ΑΘΗΝΑ
21:25
|
26.04.2024
Οι κατεστραμμένες δόσεις προορίζονταν να δοθούν ως δωρεά σε άλλες χώρες και το πρόγραμμα εμβολιασμού της Εσθονίας δεν διαταράχτηκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια βλάβη σε ένα ψυγείο αποθήκευσης εμβολίων για την Covid-19 στην Εσθονία κατέστρεψε την περασμένη εβδομάδα περισσότερες από 68.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca και τουλάχιστον 32.000 δόσεις άλλων εμβολίων, ανακοίνωσε σήμερα το υγειονομικό συμβούλιο της χώρας.

Το σύστημα συναγερμού δεν ενεργοποιήθηκε για να ειδοποιήσει για την βλάβη, η οποία διήρκεσε πάνω από 12 ώρες, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στον ψυχρό θάλαμο αποθήκευσης στους 15 βαθμούς Κελσίου και εντοπίστηκε μόνο όταν ένας υπάλληλος μπήκε στον θάλαμο.

«Τέτοια συμβάντα είναι απαράδεκτα», δήλωσε η Κάτι Κούζμιν, επικεφαλής της κρατικής εταιρείας διαχείρισης ακινήτων της Εσθονίας που διερευνεί το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της AstraZeneca για την Covid-19 πρέπει να διατηρείται στους 2-8 βαθμούς Κελσίου.

Οι κατεστραμμένες δόσεις προορίζονταν να δοθούν ως δωρεά σε άλλες χώρες και το πρόγραμμα εμβολιασμού της Εσθονίας δεν διαταράχτηκε, ανέφερε ο εσθονικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός.

Μέχρι σήμερα η Εσθονία έχει εμβολιάσει το 50,4% του ενήλικου πληθυσμού της με τουλάχιστον μία δόση εμβολίων, κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 58,7%.

Πηγές: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα