ΑΘΗΝΑ
00:29
|
27.04.2024
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι κάθε άνθρωπος 14 ετών και άνω θα έχει το δικαίωμα να επιλέγει το φύλο που θέλει να ανήκει χωρίς ιατρική διάγνωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ισπανικό Συμβούλιο Υπουργών, ενέκρινε σήμερα, Τρίτη (29/6), το σχέδιο του Ley Trans y de Igualdad LGTBI, (Νόμος Τρανς και Ισότητας ΛΟΑΤΚΙ+), που σύμφωνα με την κυβέρνηση αποτελεί «ένα εργαλείο που θα επιτρέψει τη μάχη για την επίτευξη πραγματικής και αποτελεσματικής ισότητας των διεμφυλικών ατόμων και θα διασφαλίσει τα δικαιώματα των ΛΟΑΚΤΙ ατόμων». Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου το όνομα και το φύλο των ατόμων θα μπορεί να διορθωθεί στο αστικό μητρώο από την ηλικία των 14 ετών.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό, Ιρένε Μοντέρο «είναι μια ιστορική ημέρα», μια απόφαση που δείχνει «τη δύναμη της κυβέρνησης συνασπισμού, την ικανότητά της να προωθεί φεμινιστικές πολιτικές, να καταλήγει σε συμφωνίες για να έχουν βαθιές και ουσιαστικές συζητήσεις και να κάνει πολιτικές που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων.»

«Ή είμαστε όλοι ικανοί να σπάσουμε κάθε διάκριση ή κανείς δεν θα το κάνει», δήλωσε η υπουργός σχετικά με τον νόμο που επιτρέπει «τον αυτοπροσδιορισμό της ταυτότητας του φύλου. Οι τρανς άνθρωποι δεν πρόκειται να θεωρηθούν άρρωστοι».

Το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι «κάθε άτομο που έχει την ισπανική υπηκοότητα και είναι 16 ετών και άνω θα μπορεί να ζητήσει τη διόρθωση του φύλου του που έχει καταγραφεί στο ληξιαρχείο». Όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να αλλάξει το όνομα και το γένος του στην ταυτότητά του, χωρίς να χρειάζεται να υποβάλει ιατρικές εκθέσεις ή να υποβληθεί σε ορμονοθεραπεία.

Η ίδια δυνατότητα θα δίνεται και σε άτομα ηλικίας 14-16 ετών, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνοδεύονται καθ’ όλη τη διαδικασία από τους νόμιμους εκπροσώπους τους.

Το νομοσχέδιο αυτό προκάλεσε ένταση στις σχέσεις των Σοσιαλιστών με το συγκυβερνών κόμμα Podemos, με τα δύο κόμματα τελικά να συμφωνούν να περιληφθεί στο νομοσχέδιο ένα άρθρο που ορίζει ένα διάστημα τριών μηνών από την ημέρα που κάποιος θα υποβάλει το αίτημα μέχρι την οριστικοποίησή του.

Έτσι, μέσα σε τρεις μήνες μετά την υποβολή του αιτήματος, ο ληξίαρχος θα πρέπει να καλέσει τον ενδιαφερόμενο ώστε να το επιβεβαιώσει και να επικυρώσει.

Πηγές: France24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα