ΑΘΗΝΑ
10:53
|
05.07.2022
Νέες υποκριτικές εκκλήσεις για "διάλογο και σεβασμό του διεθνούς Δικαίου" ενώ ο Ερντογάν θα εγκανιάσει βάση drones στα κατεχόμενα...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο και καλούν σε “σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου” ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αφορμή έδωσε ερώτηση ανταποκριτή της ιστοσελίδας Hellas Journal σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου για τα εγκαίνια στρατιωτικής βάσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι “οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και συνεχίζουν να κάνουν έκκληση για διάλογο και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου”.

Πρόσθεσε επίσης πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν “έναν ολοκληρωμένο διακανονισμό για την επανένωση του νησιού” στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους και την ευρύτερη περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Γάλλοι έδωσαν όπλα στους Ουκρανούς, που τα πούλησαν στους Ρώσους, που ευχαριστούν τον Μακρόν!

Με διπλωματικά αντίποινα προειδοποιεί τη Βουλγαρία η Ρωσία

Η Κίνα διαψεύδει τη NASA περί «κατάκτησης» της Σελήνης

Προώθηση των διμερών σχέσεων Βενεζουέλας-Φιλιππίνων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα