ΑΘΗΝΑ
04:56
|
11.05.2024
Η σουηδική εταιρεία παρουσίασε μια νέα συλλογή εμπνευσμένη από τις σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καναπέδες εμπνευσμένους από τις σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας παρουσίασε η σουηδική εταιρεία ΙΚΕΑ με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας. Ένα από τα “Καθίσματα Αγάπης”, το οποίο δημιουργήθηκε στα χρώματα και σύμβολα των αμφίφυλων, έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις εξαιτίας της φράσης: “Κανείς δεν σας πιστεύει” που είναι γραμμένη πάνω στα μαξιλάρια του καναπέ.  

Ο όμιλος ΙΚΕΑ παρουσίασε τα “Καθίσματα Αγάπης” την περασμένη εβδομάδα. Η συλλογή είναι εμπνευσμένη από σημαίες που αντιπροσωπεύουν δέκα διαφορετικές σεξουαλικές ταυτότητες. Οι μεμονωμένες δημιουργίες δεν θα διατεθούν προς πώληση, αλλά θα εκτίθενται σε καταστήματα IKEA σε ολόκληρο τον Καναδά μετά το τέλος του Μήνα Υπερηφάνειας (δηλαδή μετά το τέλος του Ιουνίου).

Αυτό που προβλημάτισε και δίχασε τους χρήστες του διαδικτύου είναι ότι στα δύο μαξιλάρια του επίμαχου καναπέ φαίνονται χέρια και στο ένα από αυτά γράφει “όταν αλλάζεις το ‘ή’ σε ‘και’” και “κανείς δεν σε πιστεύει”.

“Δεν αισθάνομαι ότι με αντιπροσωπεύει αυτός ο καναπές”, έγραψε στο Twitter μέλος της κοινότητας των αμφιφυλόφιλων. “Στην πραγματικότητα με τρομάζει”, πρόσθεσε. Άλλος χρήστης σχολίασε ότι η ΙΚΕΑ “καταστρέφει την κοινότητα των αμφιφυλόφιλων” με αυτόν τον καναπέ.  

Η σχεδιάστρια του καναπέ είναι η Σαρλότ Καρμπόν, μία από τις πλέον αναγνωρισμένες στην queer βιομηχανία μόδας. Το σχέδιο της είναι εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του αμφιφυλόφιλου ποιητή, Μπράιαν Λάνιγκαν. Ο νεαρός ποιητής εξηγεί σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η αμφίσημη φράση και το ντεσέν του καναπέ των ΙΚΕΑ αποτελούν απόσπασμα ενός ποιήματός του. “Για όσους έχουν μπερδευτεί ο πλήρης στίχος είναι: ‘είναι εντάξει να αγαπάς τα αγόρια ή τα κορίτσια, αλλά όταν αλλάζεις το ‘ή’ σε ‘και’, κανείς δεν σε πιστεύει’”. Εξήγησε επίσης ότι τα χέρια πάνω στα μαξιλάρια του καναπέ αντιπροσωπεύουν τον κόσμο σε μια από τις παρουσιάσεις των ποιητικών του συλλογών.

Ο αμφί-καναπές των ΙΚΕΑ δεν ήταν ο μόνος που δεν άρεσε. Χρήστης στο Twitter παρατήρησε: “Ο καναπές των ασέξουαλ μοιάζει με αιδοίο”!

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα, μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Σύγκρουση μηχανών τρένων στη Λάρισα

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα