ΑΘΗΝΑ
04:31
|
27.04.2024
“Καμπανάκι” από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τη μεταδοτικότητα της νέας παραλλαγής του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αριθμούς και με ένα παράδειγμα προσπάθησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, να καταδείξει πόσο επικίνδυνη και μεταδοτική είναι μετάλλαξη Δέλτα του νέου κορονοϊού.

“Στη γρίπη”, είπε μιλώντας στο κανάλι του Mega, “η μετάδοση είναι 1 προς 1, δηλαδή 10 γριπιασμένοι δημιουργούν άλλους 11.Στον ιό (του κορωνοϊού) της πρώτης φάσης ήταν 1 προς τέσσερις. Ο ένας μολύνει τέσσερις,  οι τέσσερις, 16. Στη βρετανική μετάλλαξη ήταν 50% παραπάνω. Ένας μόλυνε έξι και οι έξι, 36. Εδώ (στη μετάλλαξη Δέλτα) έχουμε 50% πάνω από την βρετανική μετάλλαξη, δηλαδή ο ένας μολύνει εννέα και οι εννέα, 81”.

Επανέλαβε ότι οι εμβολιασμένοι δεν διατρέχουν κίνδυνο από σοβαρή νόσηση και θάνατο, από την μετάλλαξη Δέλτα για αυτό και “είναι καλό να εμβολιαστούμε όλοι τώρα. Γιατί άλλο είναι να νοσήσει κάποιος ελαφρά κα άλλο να χρειαστεί βαριά νοσηλεία”.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των εμβολιασμών και το τείχος ανοσίας, ο πρόεδρος του ΠΙΣ ανέφερε πως “έχουμε ένα 37,3% πλήρως εμβολιασμένων και ένα 11% που έχουν λάβει την πρώτη δόση και γι’ αυτό έχουμε τα μέτρα που έχουμε σήμερα”. “Αν προσέλθουν οι συνάνθρωποί μας, θα προλάβουμε να χτίσουμε το λεγόμενο τείχος της ανοσίας, μέσα στο καλοκαίρι», επισήμανε και ο λόγος είναι ότι, όπως τόνισε, το εμβολιαστικό ρεύμα σε καθημερινή βάση είναι στο 1% ενώ μπορεί να αυξηθεί στο 1,5%”, πρόσθεσε.

Δεύτερον, “έχουμε το μονοδοσικό εμβόλιο και καθημερινά προστίθενται εμβολιασμένοι πολίτες”, είπε ο Αθνάσιος Εξαδάκτυλος και τόνισε ότι είναι σημαντικό να μην μειώνεται ο ρυθμός του εμβολιασμού λόγω καλοκαιριού ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι απολύτως εφικτό να φτάσουμε σε ένα ποσοστό της τάξης του 70% μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.

Για τα μέτρα-προνόμια που έχουν εξαγγελθεί, σχολίασε: “Το πώς θα λειτουργήσουν τα μέτρα δεν το ξέρω. Αυτά έγιναν επειδή οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί έχουν δυνατότητες, εξαιτίας της άμυνας που έχουν αποκτήσει, επειδή τις στερούνταν. Έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να μην στερούνται τις δυνατότητες που έχουν. Αλλιώς θα μπαίναμε σε έναν διαρκή περιορισμό, ο οποίος αφορά σε αυτούς που τον χρειάζονται και όσους δεν τον χρειάζονται”, είπε και μάλιστα χαρακτήρισε ως πιο αποτελεσματικό το μέτρο για τα γήπεδα: “Όσοι θέλουν να αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας μετά την ανακοίνωση του Ολυμπιακού θα εμβολιαστούν, αυτό σίγουρα νομίζω ότι αποτελεί κίνητρο. Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω”.

Πηγή: Mega


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα