ΑΘΗΝΑ
00:41
|
27.04.2024
Από τα επτά θύματα, τα τέσσερα ήταν γυναίκες – Εννέα άνθρωποι αγνοούνται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστο επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από ανατροπή βάρκας στην οποία επέβαιναν δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Το νέο ναυάγιο σημειώθηκε σε απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων από τo νησί Λαμπεντούζα της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, τέσσερις εκ των νεκρών είναι γυναίκες. Η μία μάλιστα έγκυος και επρόκειτο να γεννήσει σε λίγες εβδομάδες. Παράλληλα, πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμη εννέα αγνοούμενοι. Ξεκίνησε ήδη έρευνα για να εξακριβωθούν οι λεπτομέρειες του τραγικού συμβάντος. Διασώστες έσωσαν τουλάχιστον 48 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νησί.

Στο μεταξύ, στην Λαμπεντούζα το κέντρο προσωρινής παραμονής μεταναστών και προσφύγων, είναι και πάλι υπερπλήρες. Οι αρχές προσπαθούν να μεταφέρουν μέρος των 660 ανθρώπων, που βρίσκονται στη συγκεκριμένη δομή, σε διάφορες περιοχές της Σικελίας ή στα ειδικά πλοία που χρησιμοποιούνται για να τίθενται σε καραντίνα οι “απελπισμένοι της θάλασσας”.

Οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Ιταλία αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μετά από μια σχετική μείωση που είχε παρατηρηθεί τα προηγούμενα έτη. Από τις αρχές του 2021 περίπου 19.800 μετανάστες και πρόσφυγες αφίχθηκαν στην Ιταλία σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας. Το 2020 για την ίδια περίοδο το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας είχε καταγράψει περισσότερες από 6.700 αφίξεις.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας περίπου 300 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν από τέσσερις βάρκες στο νησί της Λαμπεντούζας.

Πηγή: ANSA, Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα