ΑΘΗΝΑ
07:21
|
01.04.2023
Η Πορτογαλία εν μέσω τουριστικής σεζόν επιβάλλει μέτρα καθώς η μετάλλαξη Δέλτα δείχνει “τα δόντιά” της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας επαναφέρει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες από απόψε στις 23:00 τοπική ώρα σε 19 δήμους και συνολικά 45 κοινότητες στην προσπάθειά της να περιορίσει την νέα έξαρση κρουσμάτων της νόσου Covid-19, η οποία αποδίδεται κυρίως στην ινδική μετάλλαξη Δέλτα. Η πρωτεύουσα Λισαβόνα και το Πόρτο στο Βορρά είναι ανάμεσα στις δύο μεγάλες πόλεις όπου επιστρέφει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας το βράδυ.

“Διαπιστώνουμε ότι την τελευταία εβδομάδα η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω”, δήλωσε η υπουργός Επικρατείας Μαριάνα Βιέιρα ντα Σίλβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι “οι συνθήκες δεν πληρούνται προκειμένου να πούμε ότι η πανδημία βρίσκεται υπό έλεγχο”. Αυτή η “απαγόρευση κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους” θα εφαρμοστεί στους πλέον πληγέντες δήμους, σε ό,τι αφορά τον δείκτη επίπτωσης Covid-19, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η πρωτεύουσα της χώρας και το Πόρτο, καθημερινά από τις 23.00 το βράδυ έως τις 05.00 το πρωί.

Η μείωση των ωραρίων λειτουργίας των καφέ και των εστιατορίων, που εφαρμόζεται ήδη στη Λισαβόνα και άλλες δύο κοινότητες, θα επεκταθεί σε 16 νέες πόλεις. Τα καταστήματα αυτά θα πρέπει να κλείνουν στις 22.30 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και στις 15.30 τα Σαββατοκύριακα.

Η Πορτογαλία ξεπέρασε χθες το όριο των 2.000 νέων κρουσμάτων σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με τον απολογισμό των υγειονομικών αρχών. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο που καταγράφηκε από τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων βρισκόταν σε γενική καραντίνα.

Η παραλλαγή Δέλτα, που έχει προκαλέσει αύξηση των μολύνσεων στην Πορτογαλία τις τελευταίες εβδομάδες, είναι πλέον κυρίαρχη στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Διεύθυνση Υγείας (DGS).

Σήμερα Πέμπτη οι υγειονομικές αρχές της Πορτογαλίας ανακοίνωσαν 2.449 νέα κρούσματα του κορονοϊού σε διάστημα 24 ωρών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση μολύνσεων από τα μέσα του Φεβρουαρίου.

Πηγή: RT News, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΓΓ ΑΚΕΛ: Να δώσει το χέρι της η Τουρκία για λύση στο Κυπριακό

Ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας από την ΕΥΠ

Στη φυλακή οι ύποπτοι Πακιστανοί για τρομοκρατία

Ξεμπρόστιασμα των εγκλημάτων των ΗΠΑ στην Αφρική με αφορμή την… δημοκρατία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα