ΑΘΗΝΑ
05:15
|
19.04.2024
Αύξηση επιβεβαιωμένων μολύνσεων από την Covid-19 καταγράφεται παγκόσμια, με Τυνησία και Μπαγκλαντές να καταγράφουν ρεκόρ κρουσμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αύξηση επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 καταγράφεται παγκόσμια, με Τυνησία και Μπαγκλαντές να καταγράφουν για δεύτερη συνεχή μέρα ρεκόρ κρουσμάτων, ενώ στην Ταϋλάνδη καταγράφηκε ρεκόρ θανάτων.

Μπανγκλαντές: 8.822 νέα κρούσματα της Covid-19

Στο Μπαγκλαντές επιβεβαιώθηκαν χθες Τετάρτη (30/6) 8.822 νέα κρούσματα της Covid-19, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί από την εκδήλωση της πανδημίας, με το σύνολο των ανθρώπων που έχει καταγραφεί πως μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό να φθάνει τους 913.258, όπως ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας (ΓΔΥΥ) της ασιατικής χώρας. Ο αριθμός αυτός προέκυψε έπειτα από τις εργαστηριακές εξετάσεις 35.105 δειγμάτων.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν 115 ασθενείς από τη θανατηφόρα νόσο, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων στους 14.503 νεκρούς, με τον δείκτη θνητότητας να φτάνει το 1,59%.

Τον περασμένο μήνα, οι αρχές στη χώρα των περίπου 170 εκατ. κατοίκων βρέθηκαν αντιμέτωπες με νέα έξαρση των μολύνσεων, που αποδίδεται κυρίως στην παραλλαγή Δέλτα.

Η κατάσταση στις περιοχές της χώρας οι οποίες γειτονεύουν με την Ινδία, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού, χαρακτηρίζεται πλέον καταστροφική. Η κυβέρνηση διεμήνυσε ότι από σήμερα θα αναπτυχθούν στους δρόμους άνδρες του στρατού, για να επιβάλουν την εφαρμογή του αυστηρού λοκντάουν που έχει ισχύ μιας εβδομάδας και ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ ξεκίνησαν την Τρίτη την αποστολή 2,5 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Moderna στο Μπαγκλαντές, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του Λευκού Οίκου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Τυνησία: Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού ξεπέρασαν τα 420.000

Το τυνησιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη (30/6) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν άλλες 5.921 νέες μολύνσεις από τον Covid-19, ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με το σύνολο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων να φθάνει τα 420.103.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι άλλων 116 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων στους 14.959 νεκρούς.

Μπροστά στην επιδείνωση της επιδημιολογικής κρίσης οι περιφερειάρχες στην Τύνιδα, στην Αριάνα, στην Μπεν Αρούς και στη Μαρούμπα αποφάσισαν χθες να επιβάλουν σειρά περιοριστικών μέτρων από σήμερα ως τη 14η Ιουλίου.

Έτσι, δεν θα επιτρέπεται τα καφέ και τα εστιατόρια να υποδέχονται πελάτες μετά τις 16:00, ενώ θα απαγορευθούν οι δημόσιες εορτές, οι συναθροίσεις και οι διαδηλώσεις για το διάστημα αυτό. Τα σούπερ-μάρκετ θα μπορούν να εξυπηρετούν το 30% της συνηθισμένης πελατείας τους προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης. Θα ανασταλεί επίσης η πρόσβαση στους χώρους λατρείας για το διάστημα εφαρμογής των μέτρων.

Η κυβέρνηση της Τυνησίας, που επικρίνεται για τον αργό ρυθμό της εκστρατείας ανοσοποίησης του πληθυσμού, απορρίπτει το ενδεχόμενο να κηρύξει νέο εθνικό λοκντάουν, επιχειρηματολογώντας ότι η οικονομία της χώρας δεν θα το άντεχε.

Ρεκόρ θανάτων στην Ταϊλάνδη

Οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη κι άλλο ρεκόρ θανάτων ασθενών με την Covid-19, που έφθασαν τους 57, μέσα σε 24 ώρες, ξεπερνώντας τους 53 της προηγουμένης, που αποτελούσε μέχρι τώρα τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό.

Ο συνολικός απολογισμός θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην ασιατική χώρα έφθασε έτσι τους 2.080 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Παράλληλα, στην επικράτεια του βασιλείου, που δυσκολεύεται να ελέγξει το τρίτο κύμα της πανδημίας, επιβεβαιώθηκαν το ίδιο διάστημα 5.533 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχει καταγραφεί πως μολύνθηκαν να φθάνει τους 264.834.

Το μακάβριο ρεκόρ ανακοινώθηκε την ημέρα που η Μπανγκόκ έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο για την αναζωογόνηση του τουρισμού στην Πουκέτ, όπου τα κρούσματα είναι πολύ λιγότερα απ’ ό,τι στην υπόλοιπη χώρα, καθώς οι αρχές έδωσαν προτεραιότητα στους τουριστικούς προορισμούς στο πλαίσιο της εκστρατείας ανοσοποίησης.

Πηγές: Reuters, Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

ΕΟΔΥ: Με απόλυση κινδυνεύουν 100 εργαζόμενοι με μπλοκάκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα