ΑΘΗΝΑ
18:54
|
02.05.2024
Δύο οι τραυματίες – Ομάδα του υπουργείου Άμυνας του Βελγίου θα διενεργήσει έρευνα για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βελγικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 έπεσε πάνω σε κτίριο της αεροπορικής βάσης Leeuwarden με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα, όπως ανακοίνωσαν το πρωί οι βελγικές και οι ολλανδικές αρχές.

“Το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκε περιστατικό με ένα μαχητικό F-16 στην αεροπορική βάση Leeuwarden”, επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή τη η Πολεμική Αεροπορία της Ολλανδίας. Ο πιλότος του αεροσκάφους τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Ένα μέλος του τεχνικού προσωπικού επίσης τραυματίστηκε ελαφριά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Ο πιλότος λίγο πριν την σύγκρουση κατάφερε να πατήσει τον μηχανισμό εκτόξευσης, χρησιμοποιώντας τον ειδικό μηχανισμό που έχει το μαχητικό αεροσκάφος ενώ το τζετ κατέληξε να συγκρούεται σε ένα κτίριο. Από την πτώση του F-16 δεν προκλήθηκε κάποια έκρηξη ή πυρκαγιά ενώ σύμφωνα με την Πολεμική αεροπορία της Ολλανδίας η αιτία του συμβάντος παρέμεινε ασαφής και διερευνάται. Ομάδα του υπουργείου Άμυνας του Βελγίου θα αναλάβει τη διενέργεια της σχετικής έρευνας.

Πηγή: Xinhua

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μ. Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μηχανική βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών από Μ. Παρασκευή ως Τετάρτη Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα