ΑΘΗΝΑ
10:23
|
26.04.2024
Όχι νέο καθολικό lockdown. Μέτρα χωρίς οικονομική στήριξη μόνο για τους ανεμβολίαστους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Tις προθέσεις της κυβέρνησης αντανακλά η ανάρτηση στο Facebook του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου.

Στην εν λόγω ανάρτησή του ο Άκης Σκέρτσος προαναγγέλλει ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμιά οικονομική στήριξη σε ανεμβολίαστους, τονίζοντας ότι θα τους επιβάλλονται και ιδιότυπα προσωπικά περιοριστικά μέτρα από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ο άμεσος συνεργάτης του πρωθυπουργού εξηγεί πως η οικονομία δεν είναι δυνατόν να υποστεί και νέο καθολικό lockdown και πως αυτή τη φορά θα πρέπει να στοχοποιηθούν αυτοί οι οποίοι αρνούνται ή αποφεύγουν τον εμβολιασμό.

Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια“, σημειώνει στην ανάρτησή του.

Εν ολίγοις δίνει το “πράσινο φως” για την τιμωρία των ανεμβολίαστων είτε μέσω απολύσεων που θα θεωρούνται δικαιολογημένες, είτε μέσω του αποκλεισμού τους από τα κυβερνητικά οικονομικά πακέτα βοήθειας σε περίπτωση υποχρεωτικής αναστολής της εργασίας τους λόγω μη εμβολιασμού.

Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη” τονίζει στην ανάρτησή του ο υφυπουργός καλώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και την κοινωνία των πολιτών να κάνουν το καθήκον τους και να πείσουν τους Έλληνες να εμβολιαστούν άμεσα.

“Ταυτόχρονα, οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της προ-πανδημικής ζωής τους μαζί με τα δικαιώματα που περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες, όπως ήδη συμβαίνει” καταλήγει ο Άκης Σκέρτσος.  

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, οι ανεμβολίαστοι στην Ελλάδα όλων των κατηγοριών και όλων των ηλικιών πλησιάζουν το 60%.

Ωστόσο, ερώτημα παραμένει πως θα μπορούσε να υποστηριχθεί συνταγματικά το ενδεχόμενο της “τιμωρίας” των ανεμβολίαστων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα