ΑΘΗΝΑ
17:51
|
25.04.2024
"Κοινότητά μου, είστε πάντα στην καρδιά μου. Η νίκη μου είναι η νίκη μας. Μόλις γράψαμε ιστορία" υπογραμμίζει σε ανάρτησή της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Καταλούνα Ενρίκες έγραψε χθες ιστορία καθώς στέφθηκε Miss Nevada USA. Η Ενρίκες είναι η πρώτη τρανσέξουαλ που κέρδισε τον εν λόγω τίτλο, ο οποίος της δίνει το “εισιτήριο” για τον διαγωνισμό Miss USA.

Η 27χρονη Ενρίκες κέρδισε τον τίτλο ανάμεσα σε 21 διαγωνιζόμενες αφού προηγουμένως είχε στεφθεί Miss Silver State USA.

“Πολλά ευχαριστώ σε όλους όσοι με υποστήριξαν από την πρώτη μέρα”, έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram ανακοινώνοντας τη νίκη της. “Κοινότητά μου, είστε πάντα στην καρδιά μου. Η νίκη μου είναι η νίκη μας. Μόλις γράψαμε ιστορία” υπογραμμίζει.

Η Ενρίκες που είναι σχεδιάστρια ρούχων, διαγωνίστηκε επιλέγοντας δικές της δημιουργίες, όπως ένα βραδυνό φόρεμα με πούλιες στα χρώματα του ουράνιου τόξου που φόρεσε την Κυριακή το βράδυ προς τιμήν του Pride Month (Μήνα Υπερηφάνειας).

Χρησιμοποιεί επίσης συχνά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να υποστηρίξει την κοινότητα των LGBTQ και να μοιραστεί το δικό της ταξίδι προς την αποδοχή του εαυτού της αλλά και τις τραυματικές εμπειρίες που βίωσε από μικρή ως τρανσέξουαλ.

Το ταξίδι μου προς την αυτοεκτίμηση δεν ήταν ποτέ εύκολο. Σε νεαρή ηλικία, έπρεπε να μάθω να ζω στις σκιές για να επιβιώσω. Έζησα δύο ξεχωριστές ζωές. Έχω κακοποιηθεί, σωματικά και σεξουαλικά, μου αρνήθηκαν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, εκφοβίστηκα και προσευχήθηκα πολλές νύχτες να μην ξυπνήσω ποτέ ξανά” αποκαλύπτει σε ανάρτησή της.

Filipina American Kataluna Enriquez becomes first transwoman to be crowned  Miss Nevada USA

Ωστόσο, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο Las Vegas Review-Journal, τα κατάφερε. “Ήταν μεγάλη τιμή να κερδίσω το διαγωνισμό κατά τη διάρκεια του μήνα της Υπερηφάνειας” πρόσθεσε.

“Δεν είχα άγχος. Ήξερα ότι είχα δουλέψει πολύ σκληρά και ότι αυτή ήταν η ευκαρία μου να γράψω ιστορία”, καταλήγει.

Εάν στεφθεί Miss USA η Ενρίκες θα είναι η δεύτερη διαγωνιζόμενη τρανσέξουαλ που θα λάβει μέρος σε διαγωνισμό ομορφιάς για την ανάδειξη της Miss Universe, μετά την Ισπανίδα Άνχελα Πόνθε το 2018.

Πηγές: NBC



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκθεση για Τέμπη: Από εύφλεκτο υλικό η έκρηξη-Εξαφάνισαν στοιχεία

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Eurostat: Προτελευταία η Ελλάδα στην απασχόληση στη λίστα της Ε.Ε.

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα