ΑΘΗΝΑ
03:57
|
25.04.2024
Ποια είναι και γιατί επελέγη ως “επίτιμη καλεσμένη” στο ταξίδι του ιδρυτή της Amazon στις 20 Ιουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια γυναίκα ηλικίας 82 ετών, η οποία εδώ και έξι δεκαετίες προσπαθεί να φτάσει στο Διάστημα, θα συνταξιδέψει με τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, στην πρώτη επανδρωμένη πτήση της διαστημικής του εταιρείας Blue Origin αυτόν τον μήνα.

Η 82χρονη Γουάλι Φανκ δεν είναι ένα τυχαίο άτομο. Υπήρξε μέλος της γυναικείας ομάδας “Mercury 13”, που κατά τη δεκαετία του ’60 πέρασε από εκπαίδευση αστροναυτών. Ωστόσο, δεν πήγε ποτέ στο Διάστημα, καθώς εκείνη την εποχή όλοι οι αστροναύτες της NASA ήταν υπό δοκιμή πιλότοι του στρατού και άνδρες.

Ο δισεκατομμυριούχος Μπεζ κάλεσε την κυρία Φανκ ως “επίτιμη καλεσμένη” στο ταξίδι του στο Διάστημα. Ανήρτησε επίσης βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram που της ανακοινώνει τα νέα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeff Bezos (@jeffbezos)

Η Γουάλι Φανκ θα συνταξιδέψει με τον Μπέζος, τον αδελφό του Μαρκ και ένα άγνωστο μυστηριώδες άτομο που πλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία για μια θέση στην κάψουλα που πρόκειται να εκτοξευτεί στις 20 Ιουλίου. Η Γουάλι Φανκ θα γίνει το μεγαλύτερο άτομο σε ηλικία που θα έχει ποτέ ταξιδέψει στο Διάστημα.

Κανείς δεν περίμενε περισσότερο», έγραψε ο Μπέζος στο προφίλ του στο Instagram. «Ήρθε η ώρα, καλώς ήρθες στο πλήρωμα Γουάλι

Η δημοπρασία της διαστημικής εταιρείας του Μπέζος, Blue Origin, πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου στη Βοστόνη και δεκάδες εκπρόσωποι 20 πλειοδοτών συγκεντρώθηκαν σε μια αίθουσα, οι οποίοι εκτόξευσαν την αρχική τιμή των 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων στα 28 εκατομμύρια δολάρια σε λιγότερο από 10 λεπτά. Τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν στον μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό σωματείο της Blue Origin για το μέλλον.

Ο New Shepard είναι ένας επαναχρησιμοποιήσιμος πύραυλος που έχει σχεδιαστεί για την εκτόξευση μιας κάψουλας και έτσι οι επιβάτες βιώνουν μια εμπειρία μικροβαρύτητας για περίπου τρία λεπτά. Η Blue Origin ιδρύθηκε το 2000 από τον ιδιοκτήτη της Amazon.

Η Γουάλι Φανκ γεννήθηκε το 1939 στο Νέο Μεξικό. Έχει καταγράψει 19.600 ώρες πτήσης σε όλη την καριέρα της και έχει διδάξει περίπου 3.000 άτομα πώς να πετάξουν.

Πηγή: BBC


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα