ΑΘΗΝΑ
19:18
|
18.04.2024
Πώς κατανέμονται τα νέα περιστατικά σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα καταγράφηκαν 761 νέα κρούσματα κορονοϊού και τέσσερις θάνατοι. Τα περιστατικά δείχνουν να βρίσκονται σε ανοδική πορεία, ο αριθμός των θανάτων ήταν μονός, ενώ μείωση παρατηρείται στους διασωληνωμένους, με 189 ασθενείς να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Τέλος, έγιναν 38 εισαγωγές σε νοσοκομεία της χώρας.

Αναλυτικά:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 761, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 423.185 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 93 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 677 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 4, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.710 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 189 (66.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 84.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.689 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 38 (ημερήσια μεταβολή +2.7%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 41 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ο Χάρτης των κρουσμάτων

Στο “κόκκινο” παραμένει η Αττική καθώς από τα 761 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι 428  μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο.

Αναλυτικότερα τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική:  55 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 51  κρούσματα
  • Δυτική Αττική:  6 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 42  κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 124  κρούσματα
  • Νήσων:   2 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών:   105 κρούσματα
  • Πειραιώς: 43  κρούσματα
  • Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν  28 νέες μολύνσεις

Μαγιορκίνης: Η επιδημία στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα έδειξε επιδείνωση

“Η επιδημία στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα έδειξε επιδείνωση της τάξης του 27% στις διαγνώσεις και 8% αύξηση στους θανάτους μεσοσταθμικά” σημείωσε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την τακτική ενημέρωση για την εξάπλωση του κορονοϊού. “Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των νέων διαγνώσεων ενισχύθηκε στο επίπεδο των 52.000 διαγνώσεων ανά ημέρα, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε περίπου 870 ανά ημέρα”, είπε ο κ. Μαγιορκίνης, προσθέτοντας ότι “από τις 47 χώρες, οι 25 έδειξαν βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης”. “Σημαντική επιδείνωση ωστόσο βλέπουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Ρωσία”, ανέφερε ο καθηγητής επιδημιολογίας.

“Στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα, ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε τάσεις μικρής αύξησης. Η πίεση, ωστόσο, στο σύστημα Υγείας συνεχίζει να αποκλιμακώνεται σταθερά”, υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Συγκεκριμένα, “ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας μειώθηκε κατά 28% επί του συνόλου των ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ» ανέφερε το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Ακόμα, «ο αριθμός των νέων εισαγωγών με τη νόσο υποχωρεί σε λιγότερες από 50 ανά ημέρα ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων παραμένει μικρότερο της μονάδας”, είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν μαθήτριες δημοτικού

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Νίσυρος: Σε αναστολή ο υπάλληλος του ΥΠΠΟ μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα