ΑΘΗΝΑ
10:09
|
20.04.2024
Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί για το εάν τελικά οι προστατευόμενοι μάρτυρες "Αικατερίνη Κελέση" και "Μάξιμος Σαράφης" θα καταθέσουν με ή χωρίς "κουκούλες".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου θα αποφανθεί για το εάν τελικά οι προστατευόμενοι μάρτυρες “Αικατερίνη Κελέση” και “Μάξιμος Σαράφης” θα καταθέσουν ενώπιον της ανακρίτριας με ή χωρίς “κουκούλες”.

Χθες στο Δικαστικό Συμβούλιο η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου, η οποία αποχώρησε από το σώμα, εισηγήθηκε οι προστατευόμενοι μάρτυρες να καταθέσουν χωρίς προστασία, δηλαδή σύμφωνα με τα στοιχεία των ταυτοτήτων τους και όχι με κωδική ονομασία. H κυρία Θεοδώρου αμφισβητεί ευθέως τον τρόπο με το οποίο οι δύο αυτοί μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας.

Σημειώνεται ότι το Δικαστικό συμβούλιο ανανεώθηκε, μετά από κλήρωση που έγινε από την Βουλή με τρία νέα μέλη. Νέα εισαγγελέας είναι η Ελένη Μετσοβίτου –Φλουρή, τακτικό μέλος είναι ο Γρηγόρης Κουστοκώστας και αναπληρωματικό η Πελαγία Ακάσογλου.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι είχε ανακύψει διαφωνία μεταξύ των κυριών Θεοδώρου και Αλεβιζόπούλου για τον τρόπο κατάθεσης των δυο προστατευομένων μαρτύρων. Ο Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος ήταν ο τρίτος προστατευόμενος μάρτυρας, έχει χάσει την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

Επίσης, όπως έλεγαν αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, στην εισαγγελέα κυρία θεοδώρου είχε διαβαστεί έγγραφο του αναπληρωματικού μέλους του Δικαστικού Συμβουλίου Παρασκευής Καλαντζή, η οποία απεχώρησε χθες λόγω συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας, με το οποίο έθετε το ερώτημα γιατί η κυρία θεοδώρου καθυστερούσε να καταθέσει την πρότασή της στο Δικαστικό Συμβούλιο, επί της διαφωνίας η οποία είχε ανακύψει ως προς τους προστατευόμενους μάρτυρες..

Από την πλευρά της η κυρία Θεοδώρου έθεσε στο αρχείο το έγγραφο αυτό ως μη σύννομο. Συνάδελφοι της κυρίας Θεοδώρου χαρακτήριζαν την ενέργεια αυτή της κυρίας Καλαντζή, ως προσπάθεια παρέμβασης το έργο της εισαγγελικής λειτουργού.

Χθες, η κυρία Θεοδώρου κατέθεσε στο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου την 46 σελίδων πρόταση της, με την οποία ζητά οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες “Αικατερίνη Κελέση” και “Μάξιμος Σαράφης” να εξεταστούν ενώπιον της ανακρίτριας με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας, στην υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και των λοιπών.

Υπογραμμίζει, ότι τα περί ουσιαστικής συνάφειας των δύο αυτών υποθέσεων αποτελούν “εφεύρημα και αυθαίρετη νομική κατασκευή”.

“Δεν μπορεί η υπό προστασία μάρτυρες να είναι στο διηνεκές και για οποιαδήποτε άλλη υπόθεση υπό καθεστώς απαραβιάστης προστασίας, γιατί έτσι θα απαξιωθεί ο θεσμός των μαρτύρων δημοσίους συμφέροντος” υπογράμμισε η εισαγγελέας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα