ΑΘΗΝΑ
16:03
|
19.04.2024
Στους 3 από τους 13 κατηγορούμενους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Οι υπόλοιποι 10 αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιορισμών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι 13 κατηγορούμενοι για την υπόθεση απάτης που φέρεται να κόστισε πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ στον ΕΟΠΥΥ.

Ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν περιοριστικούς όρους σε 3 κατηγορουμένους που, σύμφωνα με τη δικογραφία, είχαν κεντρικό ρόλο στην υπόθεση. Οι υπόλοιποι 10 αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιορισμών.

Οι βασικοί κατηγορούμενοι αρνούνται όσα τους αποδίδονται και υποστηρίζουν, πως η υπόθεση σε βάρος τους εξυπηρετεί τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος τους οφείλει σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε το 2015 και τα μέλη του «προέβαιναν μέσω γιατρών στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων υγειονομικού υλικού (κυρίως καθετήρων και αερίου οξυγόνου) και στη συνέχεια εξαπατούσαν τον ΕΟΠΥΥ με την αποζημίωσή τους για τις εν λόγω συνταγογραφήσεις».

Στις συνταγές είτε αναγραφόταν υγειονομικό υλικό χωρίς να έχουν εξεταστεί οι ασφαλισμένοι είτε συνταγογραφούσαν υγειονομικό υλικό διαφορετικό από αυτό που απαιτούσε η πάθηση, το οποίο αποζημιώνονταν σε πολλαπλάσια τιμή.

Πηγές: ΕΡΤ, Αυγή

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα