ΑΘΗΝΑ
06:14
|
25.04.2024
Νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό στο Χιούστον του Τέξας προτιμούν να χάσουν τη δουλειά τους από το να εμβολιαστούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υγειονομικό προσωπικό σε ολόκληρο τον κόσμο βρέθηκε και παραμένει στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της πανδημίας. Ωστόσο, το εμβολιαστικό πρόγραμμα και ο τρόπος που τίθεται από ορισμένες ηγεσίες έχει  προκαλέσει αντιδράσεις ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολίων. Πολλοί διστάζουν να κάνουν κάποιο από τα εγκεκριμένα εμβόλια για διάφορους λόγους.

Στο Χιούστον του Τέξας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, το μεγαλύτερο νοσηλευτικό σύστημα της Πολιτείας έθεσε το εξής δίλημμα στους εργαζόμενους: ή το εμβόλιο ή τη δουλειά σας. Μια ομάδα νοσηλευτριών διαμαρτύρεται στους δρόμους και δηλώνει διατεθειμένη να χάσει τη δουλειά της από το να εμβολιαστεί. “Είμαι έτοιμη να χάσω τη δουλειά μου”, λέει μία από τις νοσηλεύτριες στο BBC, και προσθέτει: “δεν πιστεύω ότι θα κάνω αυτό το εμβόλιο όσο ζω”.

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα και η ρητορική κατά των εμβολίων κερδίζουν συνεχώς έδαφος και υποστηρικτές στις ΗΠΑ. Οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι όσο καθυστερεί το πρόγραμμα τόσο περισσότερο θα απομακρύνεται το χτίσιμο του επιθυμητού τείχους ανοσίας για την επιστροφή στην κανονικότητα. Ο στόχος που έθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για το ποσοστό των εμβολιασμών στο 70% μέχρι την 4η Ιουλίου, Ημέρα της Ανεξαρτησίας, δεν πρόκειται να επιτευχθεί. Όλο και λιγότεροι Αμερικανοί εμβολιάζονται.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα