ΑΘΗΝΑ
07:51
|
18.05.2024
Τελευταία ανάμεσα σε 193 χώρες μέλη του ΟΗΕ σύμφωνα με την έκθεση για την Αειφόρο Ανάπτυξη του 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αυστραλία κατετάγη τελευταία ως προς τις δράσεις και ενέργειες που αναλαμβάνει για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένου Εθνών για την πρόοδο που επιτελείται σε παγκόσμιο επίπεδο για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης. Η Αυστραλία είναι ουραγός ανάμεσα σε 200 χώρες αλλά και τελευταία ανάμεσα σε 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ.

Η βάση δεδομένων στην έκθεση του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη το 2021 δείχνει ότι η Αυστραλία έλαβε βαθμολογία μόλις 10 στα 100 σε μια αξιολόγηση των εκπομπών ορυκτών καυσίμων, των εκπομπών που σχετίζονται με τις εισαγωγές και τις εξαγωγές και τις πολιτικές τιμολόγησης του άνθρακα. Δεύτερο από το τέλος βρίσκεται το Μπρουνέι μπροστά από το οποίο βρίσκονται το Κατάρ αλλά και η Νορβηγία.

Ο Ρίτσι Μέρζιαν, κλιματολόγος στο Ινστιτούτο της Αυστραλία, χαρακτήρισε τις κακές επιδόσεις της χώρας του “αναμενόμενες”. “Παρόμοια ήταν η κατάταξη της Αυστραλίας πέρυσι στα συμπεράσματα της ετήσιας διεθνούς αξιολόγησης για την κλιματική αλλαγή ‘Climate Change Performance Index  (CCPI)’. Ήταν δεύτερη από το τέλος μπροστά από την Αμερική του Τραμπ”, δήλωσε ο Ρίτσι Μέρζιαν και πρόσθεσε, “επί της ουσίας η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν έχει καμία κλιματική ή ενεργειακή πολιτική. Αντιθέτως επιλέγει να ακολουθεί τεχνολογίες που στηρίζουν και βοηθούν τη βιομηχανία των ορυκτών καυσίμων”.

Η πρόσφατη έκθεση αναφέρει ότι η Αυστραλία δεν κάνει τίποτα για να γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2050, δηλαδή να επενδύσει σε μια οικονομία με μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Πρόσφατη έρευνα της Oxfam και της Swiss Re. διαπίστωσε ότι θα είναι πρωτοφανείς οι οικονομικές απώλειες, διπλάσιες από την πανδημία του Covid-19, που θα έχουν οι πλούσιες χώρες, εάν δεν καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου. Η Ινδία αναμένεται ότι θα χάσει το ένα τέταρτο του ΑΕΠ, ενώ η Αυστραλία θα έχει απώλειες 12,5% της παραγωγής της.

Πηγή: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Σκόνη, ζέστη και λασποβροχές

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Η αφρικανική σκόνη επιστρέφει: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα