ΑΘΗΝΑ
20:29
|
24.04.2024
Η κατηγορούμενη αφέθηκε ελεύθερη, καθώς της χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στη έφεση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών (3 εκτιτέοι και 27 με αναστολή) επιβλήθηκε στην 52χρονη Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, η οποία φέρεται να έκρυβε στο διαμέρισμα της το φυγόποινο υπαρχηγό της φασιστικής-εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Χρήστο Παππά.

Η κατηγορούμενη -η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν δραστήρια στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο- αφέθηκε ελεύθερη, καθώς της χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στη έφεση. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως η 52χρονη δεν θα προφυλακιστεί μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή της, ωστόσο εφόσον στη δική κριθεί ένοχη τότε θα εκτίσει τους τρεις μήνες στη φυλακή.

Τι υποστήριξε η 52χρονη

Όσον αφορά στα όσα δήλωσε η ίδια, η 52χρονη υποστήριξε ότι επρόκειτο περί… επίσκεψης του Χρήστου Παππά στο σπίτι της, αναφέροντας ότι η παραμονή του ήταν προσωρινή και ούτε κοιμήθηκε, αλλά ούτε και διέμεινε ποτέ εκεί μόνιμα.

«Ήρθε επίσκεψη στο σπίτι μου για να φάει» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά η 52χρονη.

Στην απολογία της ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Γνώριζα ότι αναζητείται, έχω κοινωνική-φιλική σχέση μαζί του, γνωριζόμαστε από το 2017 μέσω του κινήματος. Πήγαινα στις ομιλίες του, ήμουν οπαδός του ως προς τις ομιλίες. Έχει έρθει κάποιες φορές, ήξερε πού ήταν το σπίτι. Από τη στιγμή που καταδικάστηκε ήταν η πρώτη φορά που με επισκεπτόταν. Ξαφνιάστηκα που τον είδα. Ήθελε να φάμε και μετά να φύγει. Δεν ρώτησα, ούτε σκέφτηκα να ειδοποιήσω τις Αρχές. Δεν περίμενα την επίσκεψη. Προφανώς κάποιος είδε τον άνθρωπο και ειδοποίησε τις Αρχές. Ήθελε να τακτοποιήσει κάποια πράγματα που είχε σε μια βαλίτσα μαζί του».

Απαντώντας σε ερώτηση που της απηύθυνε το προεδρείο του δικαστηρίου για τον λόγο που η ίδια δεν ειδοποίησε τις Αρχές, η 52χρονη απάντησε ότι ήταν από άγνοια, ενώ εν συνεχεία, δήλωσε ότι δεν ήθελε να γίνει αντιληπτή από τον Χρήστο Παππά να καλεί την αστυνομία.

Πηγές: Το Βήμα, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα