ΑΘΗΝΑ
00:45
|
07.05.2024
Παραδέχτηκε ότι "έκανε λάθος" και ότι η λέξη "ξενοδοχία" υφίσταται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Άρης Πορτοσάλτε άνοιξε τελικά λεξικό και ζήτησε συγγνώμη από την Κατερίνα Νοτοπούλου, παραδεχόμενος ότι έκανε λάθος και ότι η λέξη “ξενοδοχία” υφίσταται.

Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνάντησή της ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, χρησιμοποίησε την φράση “η ξενοδοχία στη Θεσσαλονίκη αγωνιά”, προκαλώντας έκρηξη αρνητικών δημοσιευμάτων που την κατηγορούσαν ότι δημιουργεί λέξεις κατά το δοκούν στη γλωσσοπλαστική λογική των νεωτερισμών.

Τα δημοσιεύματα “πατούσαν” σε σαρδάμ που έκανε η βουλευτής τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν είχε αποκαλέσει τους CΕΟ ως “τσέο” βάζοντας τότε φωτιά στο Twitter.

“Διδάσκει και ελληνικά” σχολίασε ο Πορτοσάλτε βασιζόμενος στην κριτική site τοπικής εφημερίδας.

Ωστόσο, 24 ώρες μετά ο Άρης Πορτοσάλτε αναίρεσε και ζήτησε συγγνώμη από τη βουλευτή παραδεχόμενος ότι “έκανε λάθος”.

“Επειδή χθες σχολίασα αρνητικά την κ. Νοτοπούλου για τη λέξη ‘ξενοδοχία’ θέλω να πως ότι είναι υπαρκτή. Έκανα εγώ λάθος, δεν είναι σε ευρεία χρήση αλλά δεν έκανε λάθος. Εμείς εδώ μπορούμε να λέμε τη λέξη συγγνώμη. Όχι σαν κάτι δικούς της στο ΣΥΡΙΖΑ”, είπε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.

“Περί ‘ξενοδοχίας’. Όσο η λίστα Πέτσα μας στοχοποιεί, τόσο αναδεικνύεται η αμηχανία τους.Το μόνο λάθος παραμένει ο χειρισμός του κλάδου από την κυβέρνηση, ο οποίος εξηγεί και την αγωνία για στοχοποίηση. Διαθέτουν λάσπη, αλλά όχι απαντήσεις για τον κόσμο του τουρισμού” σχολίασε στο Twitter η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα