ΑΘΗΝΑ
17:33
|
24.04.2024
Επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ μαζί με τη σύζυγό του στη Φλόριντα – Απαραίτητο να ερευνηθούν και να βρεθούν τα αίτια της κατάρρευσης του κτιρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι υπάρχει ακόμα πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες κάτω από τα χαλάσματα της 12ώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα στο Μαϊάμι της Φλόριντας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνοδευόμενος από την πρώτη κυρία Τζιλ, μετέβη χθες στη Φλόριντα για να δώσει “λίγη παρηγοριά” στους εκατοντάδες συγγενείς των θυμάτων και των αγνοούμενων στην πόλη Σερφσάιντ ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων συνεχίζονται μετά από μια σύντομη διακοπή. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί οι σοροί 18 ανθρώπων ενώ 145 ένοικοι του κτιρίου ακόμα αγνοούνται.

Μετά τη συνάντηση που είχε με συγγενείς των θυμάτων και των αγνοουμένων ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι αυτοί οι άνθρωποι “ζουν μια κόλαση”. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεχιστεί για έναν μήνα ακόμη η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για τις ανάγκες του έργου των σωστικών συνεργείων. Τόνισε επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος πως είναι απαραίτητο να διερευνηθούν και να βρεθούν τα αίτια αυτής της τραγωδίας.  

Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων διακόπηκαν για 15 ώρες λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των διασωστών. “Αναγκαστήκαμε να διακόψουμε τις επιχειρήσεις (…) τα ξημερώματα γιατί ανησυχούμε” για το τμήμα του κτιρίου που παρέμεινε όρθιο μετά την κατάρρευση, εξήγησε η δήμαρχος του Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα. Η έρευνα θα ξαναρχίσει μόλις διασφαλιστεί η ασφάλεια των διασωστών, διαβεβαίωσε. Οι πυροσβέστες ανησυχούν ότι το εναπομείναν τμήμα μπορεί να καταρρεύσει. Το μεγαλύτερο μέρος του συγκροτήματος διαμερισμάτων Τσαμπλέιν Τάουερς κατέρρευσε τα ξημερώματα της 24ης Ιουνίου.

“Όλο το αμερικανικό έθνος θρηνεί μαζί με αυτές τις οικογένειες που προσεύχονται και εκλιπαρούν τον Θεό για ένα θαύμα. Πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες, ότι υπάρχουν ακόμα κάτω από τα συντρίμμια άνθρωποι που αναπνέουν”, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε επίσης με πυροσβέστες και άλλα μέλη των σωστικών συνεργείων και τους ευχαρίστησε για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους. “Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ”, επανέλαβε ο Μπάιντεν σε μια ομάδα ανδρών και γυναικών που συμμετείχαν στις πρώτες επιχειρήσεις διάσωσης. “Αυτό που κάνετε εδώ είναι απίστευτο’, πρόσθεσε.

Δεν φαίνεται πιθανό ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν να επισκεφθούν τον τόπο της τραγωδίας, όπου οι έρευνες διακόπηκαν, λόγω της επικινδυνότητας του κτιρίου.

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις, ο οποίος τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που έδειξε εξ αρχής. Ο Μπάιντεν, ο οποίος είχε δηλώσει ότι στόχος του είναι να επανενώσει τη διχασμένη Αμερική, απάντησε: “Δείχνουμε στη χώρα ότι μπορούμε να συνεργαστούμε σε κάτι πραγματικά σημαντικό”.

Πηγή: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δεμένα τα πλοία την Μ. Τετάρτη – Απεργεί η ΠΝΟ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα