ΑΘΗΝΑ
21:36
|
19.04.2024
Νεκρός από ισραηλινά πυρά έπεσε 20χρονος Παλαιστίνιος στη Δυτική Όχθη το Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεκρός από ισραηλινά πυρά έπεσε 20χρονος Παλαιστίνιος στη Δυτική Όχθη το Σάββατο. Σύμφωνα με πληροφορίες του παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας που επικαλείται δημοσίευμα του Middle East Eye, ο Μοχάμεντ Φαρέντ Χασάν δολοφονήθηκε ενώ βρισκόταν στον τελευταίο όροφο του σπιτιού του, αφού ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον του στο Qusrah κοντά στην πόλη Nablus, ενώ δύο ακόμη άτομα τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαίωσε τον θάνατο, αλλά ισχυρίστηκε ότι τα στρατεύματα πυροβόλησαν έναν άνθρωπο που εκτόξευσε ένα «ύποπτο αντικείμενο που εξερράγη μπροστά στους στρατιώτες» εν μέσω ταραχής, καθώς είχαν προηγηθεί συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών.

«Μια βίαιη αντιπαράθεση μεταξύ δεκάδων Παλαιστινίων και Ισραηλινών εποίκων αναπτύχθηκε δίπλα στο χωριό Qusrah, νότια της Nablus, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε ανταλλαγή πυρών. Στρατεύματα που ήταν παρόντα στη σκηνή έδρασαν προκειμένου να απομακρύνουν και τις δύο πλευρές από την περιοχή» ανέφερε ο ισραηλινός στρατός. 

Σημειώνεται ότι στην περιοχή Nablus υπάρχει σταδιακά αυξανόμενη ένταση τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται έντονα κατά της κατασκευής ενός παράνομου εβραϊκού φυλακίου κοντά στο χωριό Beita. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το φυλάκιο, γνωστό ως Eviatar, εκκενώθηκε την Παρασκευή, κατόπιν συμφωνίας με τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού του Ισραήλ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Σάββατο οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν επίθεση προς στη Γάζα προς μια εγκατάσταση κατασκευής όπλων και έναν εκτοξευτή πυραύλων, ως απάντηση σε επίθεση που εξαπέλυσε ο παλαιστινιακός θύλακας προς το Ισραήλ το Σάββατο, με τη Χαμάς να επιβεβαιώνει πως τα σημεία που δέχθηκαν επίθεση ελέγχονται από την ίδια. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα