ΑΘΗΝΑ
17:05
|
07.06.2026
Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκονται όλα τα πύρινα μέτωπα στην Νότια πλευρά της Κεφαλονιάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκονται όλα τα πύρινα μέτωπα, τα οποία από χθες το μεσημέρι έκαιγαν δασική έκταση στην Νότια πλευρά της Κεφαλονιάς.

Αργά χθες το βράδυ ήταν ενεργά επτά πύρινα μέτωπα και συνολικά επιχειρούσαν 106 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 27 οχήματα.

Με το πρώτο φως της ημέρας ισχυρές εναέριες δυνάμεις, έδωσαν πολύτιμη βοήθεια στις επίγειες.

Λόγω της επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς εκκενώθηκαν οι περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα, Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι, με τους κατοίκους νωρίς το πρωί να επιστρέφουν στις οικίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 10.000 στρέμματα δάσους και ελαιώνες έχουν γίνει στάχτη ενώ μεγάλη ζημιά έχουν υποστεί οι κτηνοτρόφοι της περιοχής καθώς μέσα στα δάση υπήρχαν στάβλοι με ζώα, που δυστυχώς δεν κατάφεραν να σωθούν.

Τέλος, στα σημεία παραμένουν πυροσβέστες για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρκαγιά στην Καλλιθέα Φαρσάλων

Σεισμός στην Εύβοια – Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Μαντούδι – Λίμνη – Αγία Άννα και στο Προκόπι (upd)

Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην Αγία Τριάδα Μώλου Φθιώτιδας

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα