ΑΘΗΝΑ
00:08
|
25.04.2024
Σειρά εκπαιδευτικών και ενημερωτικών σεμιναρίων για την προώθηση της συμμετοχής των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων στα πολιτικά δρώμενα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια σειρά ενημερωτικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων και δραστηριοτήτων για την προώθηση των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων, με κύριο στόχο τη μεγαλύτερη συμμετοχή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στον πολιτικό διάλογο, και τη διαμόρφωση μιας πιο συμπεριληπτικής κοινωνίας που θα σέβεται και θα τιμά την ποικιλομορφία διοργανώνει το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας από την Δευτέρα 5 Ιουλίου έως την Παρασκευή 9 Ιουλίου.

Το έργο VoiceIt – Strengthening LGBTQI+’s Voice in Politics έχει ως στόχο να συμβάλει στη συμπερίληψη των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στις διαδικασίες λήψης πολιτικών αποφάσεων στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία, δημιουργώντας ένα κοινό όραμα σχετικά με τη συμπερίληψη των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην πολιτική. Ειδικότερα, επιθυμεί να ενισχύσει τη συμμετοχή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στις διαδικασίες λήψης πολιτικών αποφάσεων, ενδυναμώνοντας τα εθνικά/διεθνή δίκτυα ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίες, ευαισθητοποιώντας σχετικά ενδιαφερόμενα άτομα και το γενικό κοινό αναφορικά με παρανοήσεις για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, τις εμπειρίες διακρίσεων και τη σημασία της συμπερίληψης μειονοτήτων σε διαδικασίες λήψης πολιτικών αποφάσεων, καθώς και μέσα από τη δημιουργία ενός σχεδίου δράσης για πολιτική αλλαγή για μια συμπεριληπτική κοινωνία για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

«Παρά τις ευρωπαϊκές και εθνικές οδηγίες που επιδιώκουν να προωθήσουν την αρχή της ισότητας και το δικαίωμα συμμετοχής όλων των ανθρώπων σε κοινωνικές δραστηριότητες και πολιτικές αποφάσεις, οι διακρίσεις και τα στερεότυπα εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας παραμένουν ένα μείζον πρόβλημα για τις περισσότερες ευρωπαϊκές κοινωνίες» υπογραμμίζει η εκπαιδεύτρια του ΚΜΟΠ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, Έλενα Σκαρπίδου, εκπαιδευτικός και υπεύθυνη του Τομέα Εκπαίδευσης του Πολύχρωμου Σχολείο.

«Οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υφίστανται τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα εγείρουν έντονη ανησυχία παγκοσμίως, με ορατές τις δυσμενείς επιπτώσεις στην ψυχική τους ανθεκτικότητας και τη δυναμική διεκδίκηση άλλων θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα στην ελευθερία, την ειρηνική συνάρθροιση, το συνεταιρίζεσθαι και τη δημοκρατική συμμετοχή. Ιδιαίτερα στον τομέα της πολιτικής, η συμμετοχή, αλλά και η εκπροσώπηση των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων έχει διαπιστωθεί πως κυμαίνεται σε ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα» προσθέτει η Ε. Σκαρπίδου

Το έργο και τα σεμινάρια που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του VoiceIt, απευθύνονται, εκτός από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, και στο σύνολο της κοινωνίας των πολιτών. Όπως επισημαίνει η Ε. Σκαρπίδου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συμμετάσχουν άτομα εκτός της κοινότητας, που εργάζονται σε φορείς που ασχολούνται με ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα, καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών θεσμών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αλληλέγγυων σε εκδήλωση του Δήμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα