ΑΘΗΝΑ
19:47
|
26.04.2024
Περισσότερες από 25 δολοφονίες διέπραξε ο στρατός της Μιανμάρ την Παρακσευή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 25 άτομα δολοφονήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της Μιανμάρ, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με το Λαϊκό Αμυντικό Μέτωπο στην πόλη Depayin, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείο Reuters.  

Ένας κάτοικος του Depayin, δήλωσε ότι τέσσερα στρατιωτικά φορτηγά γεμάτα με στρατιώτες έφτασαν  στο χωριό νωρίς την Παρασκευή. «Υπήρχαν άνθρωποι που πέθαιναν στα αγροκτήματα και στο σιδηρόδρομο. Οι στρατιώτες  πυροβολούσαν ό, τι έβλεπαν να κινείται» ανέφερε ένας άλλος κάτοικος, ο οποίος είπε μάλιστα ότι ο θείος του συμπεριλαμβάνεται στα άτομα που δολοφονήθηκαν.

Συνολικά συλλέχθηκαν 25 πτώματα μετά τη μάχη, σύμφωνα και με τους δύο κατοίκους, ενώ το τοπικό Μέσο Ενημέρωσης Myanmar Now ανέφερε πως οι θάνατοι ανέρχονται τουλάχιστον σε 31 και πως περίπου 10.000 άτομα είχαν εγκαταλείψει την περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters, το Λαϊκό Αμυντικό Μέτωπο δήλωσε ότι 18 από τα μέλη του σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν.

Τα Λαϊκά Αμυντικά Μέτωπα ιδρύθηκαν μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε την εκλεγμένη πρόεδρο Αούνγκ Σαν Σου Κίι σε πολλά μέρη της Μιανμάρ, μερικά από αυτά σε συνεργασία με την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, η οποία που ιδρύθηκε υπόγεια ως αντίπαλος της στρατιωτικής διοίκησης. Ο στρατός ισχυρίζεται ότι η ανάληψη εξουσίας ήταν σύμφωνη με το σύνταγμα, καθώς ισχυρίστηκε πως στις εκλογές του Νοεμβρίου υπήρξε νοθεία από το κόμμα της Σου Κίι, αν και οι κατηγορίες απορρίφθηκαν από το πρώην εκλογικό σώμα.

Η βία που έχει ξεσπάσει στην περιοχή μετά την άνοδο των στρατιωτικών στην εξουσία έχει αναγκάσει περισσότερους από 230.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ο Οργανισμός έχει δηλώσει επίσης ότι περισσότεροι από 880 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος και πάνω από 5.200 κρατούνται. Οι στρατιωτικές δυνάμεις διαψεύδουν τα στοιχεία, χωρίς ωστόσο να παραθέτουν διαφορετικά στοιχεία. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα