ΑΘΗΝΑ
17:07
|
18.04.2024
Με δημόσια τοποθέτησή του απαίτησε αστυνομική κινητοποίηση ενάντια στην «ανευ προηγουμένου κακοποίηση» της περιοχής, για την οποία κατηγόρησε μαζικά την κοινότητα των Ρομά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Τον συντονισμό όλων των αρμοδίων φορέων προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας που παρατηρούνται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης μας, απο τις ομάδες ρομά, οι οποίες έχουν κατασκηνώσει ανεξέλεγκτα και οχλούν δημότες, κατοίκους και επισκέπτες με τον τρόπο που διαβιούν, συμπεριφέρονται και λειτουργούν» απαιτεί με ανοιχτή επιστολή του, την οποία μάλιστα ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, θέτοντας στο στόχαστρο ολόκληρο τον πληθυσμό Ρομά που διαβιεί στην περιοχή.

Σε μια άνευ προηγουμένου στοχοποίηση με ρατσιστικό πρόσημο, ο δήμαρχος του Π. Φαλήρου, ενός από τους πλέον εύπορους δήμους της πειροχής, κατηγόρησε δημοσίως τις «ομάδες και οικογένειες Ρομά» για μια «ανευ προηγουμένου κακοποίηση» του «παραλιακού μετώπου» της πόλης «στο οποίο περιλαμβάνονται ο αιγιαλός, η παραλία, τα πάρκα, οι αθλητικές δημοτικές υποδομές, οι δρόμοι και οι πλατείες», ισχυριζόμενος ότι «με την παραβατική τους συμπεριφορά βανδαλίζουν, κακομεταχειρίζονται και καταστρέφουν ενώ ταυτόχρονα οχλούν τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας».

Προς ενίσχυση της παραπάνω στοχοποίησης και «χαϊδεύοντας» τα ακροδεξιά αισθήματα δημοτών και χρηστών του facebook, ο Γ. Φωστηρόπουλος προσέθεσε μάλιστα ότι τίθεται «μετά επιτάσεως το θέμα της προστασίας, της αστυνόμευσης και της ασφάλειας», υποστηρίζοντας ότι «απαιτούνται συντονισμένες και οργανωμένες δράσεις σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ., με συνέχεια και συνέπεια, ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα». Την ίδια ώρα επανέφερε το αίτημα για επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας που «καταργήθηκε το 2013, στερώντας από την Δημοτική μας Αρχή έναν ουσιαστικό και αξιόπιστο μηχανισμό παρέμβασης και αντιμετώπισης του προβλήματος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα θηριωδία του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο al Shifa της Γάζας

Νίσυρος: Σε αναστολή ο υπάλληλος του ΥΠΠΟ μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου

Φθιώτιδα: Κατέρρευσε τμήμα οροφής σε σχολείο εν ώρα μαθήματος

Ανησυχητικές κινήσεις του Ισραήλ- Προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα