ΑΘΗΝΑ
04:44
|
01.07.2026
Εγκατέστησαν κάμερες κι άλλο εξοπλισμό χρησιμοποιώντας ένα ρομποτικό βραχίονα μήκους 15 μέτρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πρώτοι αστροναύτες που έφτασαν πριν από έναν μήνα στον διαστημικό σταθμό της Κίνας πραγματοποίησαν χθες Κυριακή τον πρώτος τους διαστημικό περίπατο σηματοδοτώντας τη δεύτερη αφορά στην ιστορία του διαστημικού προγράμματος του Πεκίνου που αστροναύτες επιχειρούν εργασίες εκτός σκάφους κι ενώ βρίσκονται σε τροχιά.

Οι αστροναύτες Τανγκ Χόνγκμπο, Νι Χαϊσένγκ και Λιου Μπόμινγκ έφτασαν στον διαστημικό σταθμό Tiangong τον περασμένο Ιούνιο για μια τρίμηνη αποστολή, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη επανδρωμένη διαστημική αποστολή της Κίνας μέχρι σήμερα.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από τη βόλτα των Λιου Μπόμινγκ και Τανγκ Χόνγκμπο με φόντο τη Γη, ενώ το τρίτο μέλος του πληρώματος,ο διοικητής Νι Χαϊσένγκ, έμεινε μέσα.

Οι δύο αστροναύτες εγκατέστησαν κάμερες κι άλλο εξοπλισμό χρησιμοποιώντας ένα ρομποτικό βραχίονα μήκους 15 μέτρων.

Οι δύο αστροναύτες παρέμειναν εκτός του διαστημικού σταθμού για σχεδόν επτά ώρες σύμφωνα με την κινεζική διαστημική υπηρεσία. Μέχρι το τέλος του έτους η διαστημική υπηρεσία Κίνας σχεδιάζει συνολικά 11 εκτοξεύσεις για να προσθέσει δύο ακόμη μονάδες στον 70 τόνων σταθμό Tiangong.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κοίτα… ψηλά: Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει κοντά στη Γη

«Κυριολεκτικά αδιανόητος» ο φετινός καύσωνας στην Ευρώπη πριν από 50 χρόνια

Αρχαιολογικά ευρήματα από το…μέλλον στο φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Απεβίωσε ο βραβευμένος με Νόμπελ για το έργο του στο μποζόνιο του Χιγκς, Φρανσουά Ανγκλέρ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα