ΑΘΗΝΑ
12:34
|
03.05.2024
Με ελεγχόμενη έκρηξη κατεδαφίστηκε το τμήμα που απέμενε όρθιο – Η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφαλείας εν αναμονή της τροπικής καταιγίδας, Έλσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δέκα ημέρες μετά την κατάρρευση 12ώροφης πολυκατοικίας στο Σέρφσαϊντ, κοντά στο Μαϊάμι, οι αρχές κατεδάφισαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, με ελεγχόμενη έκρηξη, το τμήμα του κτιρίου που απέμενε όρθιο, καθώς πλησιάζει τη Φλόριντα η τροπική καταιγίδα Έλσα, η οποία αναμένεται να αρχίσει να πλήττει την πολιτεία αυτή αύριο Τρίτη.

Μέρος της πολυκατοικίας κατέρρευσε στις 24 Ιουνίου. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί οι σοροί 24 ανθρώπων ενώ 121 ένοικοι ακόμα αγνοούνται κάτω από τα χαλάσματα του κτιρίου. Στο τμήμα που κατεδαφίστηκε με ελεγχόμενη δεν υπήρχαν θύματα ενώ το έργο των σωστικών συνεργειών για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων μπορεί να συνεχιστεί τώρα με μεγαλύτερη ασφάλεια για τους διασώστες. Οι προσπάθειες των σωστικών εργών διακόπηκαν προκειμένου για να γίνει η κατεδάφιση και θα συνεχιστούν άμεσα, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών στη Φλόριντα.

Η ελεγχόμενη έκρηξη έγινε λίγο μετά τις 22:30 (τοπική ώρα· 05:30 ώρα Ελλάδας), με βάση τα απευθείας πλάνα αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων. Οι αρχές φοβούνταν πως και το υπόλοιπο κτίριο θα έπεφτε, απειλώντας την ασφάλεια των σωστικών συνεργείων. Οι φόβοι αυτοί επιτάθηκαν καθώς πλησίαζε η τροπική καταιγίδα Έλσα.

“Η κατεδάφιση θα περιοριστεί στην άμεση περίμετρο του κτιρίου”, είπε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, αλλά επρόκειτο να προκαλέσει τη διασπορά “σκόνης και άλλων σωματιδίων που αποτελούν αναπόφευκτη συνέπεια των κατεδαφίσεων αυτού του είδους”, άρα “καλούμε προληπτικά τους κατοίκους γειτονικών κτιρίων να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους”.

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα