ΑΘΗΝΑ
02:27
|
27.04.2024
50 νεκροί και 49 τουλάχιστον τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της συντριβής του πολεμικού αεροσκάφους C-130.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεκροί είναι οι 47 από τους επιβαίνοντες του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο συνετρίβη την Κυριακή (4/7) στις νότιες Φιλιππίνες, ενώ άλλοι 49 τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε σήμερα ο υποστράτηγος Σιριλίτο Σομπεχάνα, αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της χώρας.

Το υπουργείο Άμυνας του αρχιπελάγους ανακοίνωσε επίσης την Κυριακή, ότι τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στο έδαφος και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν.

Στο αεροσκάφος, σύμφωνα με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, επέβαιναν 92 άτομα, ενώ τουλάχιστον 40 άτομα έχουν διασωθεί από τα συντρίμμια.

Το μεταγωγικό, το οποίο κατασκευάζει η αμερικανική Lockheed, μετέφερε μέλη των ένοπλων δυνάμεων που επρόκειτο να πάρουν μέρος σε επιχείρηση εναντίον ανταρτών. Βγήκε από τον διάδρομο μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Χολό, στη νότια επαρχία Σουλού, διευκρίνισε ο συνταγματάρχης Έντγκαρ Αρέβαλο, εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων.

Ο υπουργός Άμυνας Ντελφίν Λορενσάνα ανέφερε πως θα ξεκινήσει έρευνα για το δυστύχημα αφού ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης.

Ο στρατός σημείωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το αεροσκάφος δέχθηκε επίθεση.

Η Σουλού, επαρχία που απέχει 950 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, της Μανίλας, αποτελεί εστία της δράσης της διαβόητης τζιχαντιστικής οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα