ΑΘΗΝΑ
12:17
|
08.08.2022
Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών της Ναντέρ έχει μπει μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών της Ναντέρ έχει μπει εδώ και δύο χρόνια ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, σε βάρος του οποίου ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα (5/7) από τις γαλλικές αρχές διενεργείται έρευνα για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.

Επτά γυναίκες που εργάζονταν για την οικογένεια του συγκεκριμένου πρίγκιπα προσέφυγαν στη δικαιοσύνη τον Οκτώβριο του 2019, υποστηρίζοντας ότι είναι θύματα σύγχρονης δουλείας. Η εισαγγελία επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία, διευκρινίζοντας ότι σε αυτές τις καταγγελίες προστέθηκε και μία παλαιότερη. Οι γυναίκες είναι ηλικίας από 37 έως 51 ετών και οι περισσότερες κατάγονται από τις Φιλιππίνες.

Τα γεγονότα τα οποία κατήγγειλαν ανάγονται σε διάφορες χρονικές περιόδους, γύρω στο 2008, το 2013 και το 2015 και συνέβησαν σε ένα διαμέρισμα στο Νεϊγί-σιρ-Σεν, στα προάστια του Παρισιού. Οι ενάγουσες κατέθεσαν στην εισαγγελία «πριν από μερικές εβδομάδες», σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα. Ο πρίγκιπας δεν έχει καταθέσει ακόμη επειδή δεν βρίσκεται στη Γαλλία.

Η εφημερίδα Le Parisien έγραψε ότι οι γυναίκες είχαν προσληφθεί για να προσέχουν τα τέσσερα παιδιά του πριγκιπικού ζεύγους αλλά ήταν «στη διάθεση του εργοδότη τους μέρα και νύχτα, όλη την εβδομάδα» και ορισμένες αναγκάζονταν να κοιμούνται στο πάτωμα.

Η έρευνα διενεργείται από τις αστυνομικές αρχές του Νεϊγί-σιρ-Σεν και από την υπηρεσία καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος που συνδέεται με την παράνομη μετανάστευση.

Πηγές: France24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ποινικό αδίκημα η λεκτική σεξουαλική παρενόχληση στη Βρετανία

Μετά από 16 ημέρες έσβησε η φωτιά στη Βάλια Κάλντα

Βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αποκαλύφθηκε στον Πάδο λόγω ξηρασίας

Νεκρός από πυροβολισμό ο πρωταθλητής ζίου ζίτσου Λεάντρο Λο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα