ΑΘΗΝΑ
08:02
|
26.04.2024
Ως ένα «πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης», θεωρούν πάνω από τους οκτώ στους δέκα Έλληνες (84%).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως ένα «πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης», θεωρούν πάνω από τους οκτώ στους δέκα Έλληνες (84%), την κλιματική αλλαγή, έναντι ποσοστού 78%, κατά μέσο όρο, στην ΕΕ, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η κλιματική αλλαγή κατατάσσεται στην τέταρτη θέση στην Ελλάδα, ως το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, μετά την οικονομική κατάσταση (28%), τη φτώχεια, την πείνα και τη λειψυδρία (18%) και τη διάδοση μεταδοτικών ασθενειών (14%).

Στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε υπεύθυνο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», στην Ελλάδα το 74% των ερωτηθέντων απάντησε «οι εθνικές κυβερνήσεις» (έναντι 63% στην ΕΕ), το 65% θεωρεί υπεύθυνη και «την Ευρωπαϊκή Ένωση» (έναντι 57% στην ΕΕ), το 62% θεωρεί υπεύθυνες τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία (έναντι 58% στην ΕΕ) και το 33% απάντησε ότι είμαστε «προσωπικά υπεύθυνοι» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (έναντι ποσοστού 41% στην ΕΕ).

Οι ερωτηθέντες στην Ελλάδα συμφωνούν σε ποσοστό 94%, ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η αλλαγή του κλίματος και τα περιβαλλοντικά ζητήματα, ως προτεραιότητα για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας (το αντίστοιχο ποσοστό κατά μέσο όρο στην ΕΕ είναι 87%).

Επίσης, εννέα στους δέκα ερωτηθέντες στην Ελλάδα πιστεύουν ότι είναι σημαντικό τόσο η εθνική τους κυβέρνηση (91%, έναντι 88% στην ΕΕ) όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση (91%, έναντι 87% στην ΕΕ) να θέσουν φιλόδοξους στόχους για την αύξηση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως το 2030.

Επίσης, το 92% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα συμφωνούν ότι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο, αντισταθμίζοντας παράλληλα τις εναπομένουσες εκπομπές, ώστε να καταστεί η ΕΕ κλιματικά ουδέτερη έως το 2050 (έναντι 90% κατά μέσο όρο στην ΕΕ).

Σημειώνεται ότι το Ευρωβαρόμετρο για την κλιματική αλλαγή πραγματοποίησε έρευνα σε 26.669 πολίτες από διαφορετικές κοινωνικές και δημογραφικές ομάδες στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, την περίοδο από 15 Μαρτίου ως 14 Απριλίου 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα