ΑΘΗΝΑ
05:08
|
26.04.2024
Απετράπη σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που είχαν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2021. 'Εξι τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν και δύο τέθηκαν υπό κράτηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Oι Ρωσικές αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις τρομοκρατών και ακροδεξιών εξτρεμιστικών ομάδων σε αρκετές περιοχές της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) δήλωσε ότι απέτρεψε μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στη Μόσχα, καθώς και στις Δημοκρατίες Καμπαρντίνο – Μπαλκάρια και Άστραχαν.

Δύο τρομοκράτες συνελήφθησαν και άλλοι έξι εξουδετερώθηκαν, δήλωσε εκπρόσωπος της FSB.

“Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας απέτρεψε μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που είχαν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2021 από μέλη κρυφών πυρήνων της απαγορευμένης διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, στο ρωσικό έδαφος. Χάρη στην επιχείρηση, έξι εγκληματίες εξουδετερώθηκαν και δύο τέθηκαν υπό κράτηση “, ανακοίνωσε η FSB.

Το FSB αποκάλυψε ότι στις 29 Ιουνίου, ένας Ρώσος υπήκοος συνελήφθη στη Μόσχα, ο οποίος σχεδίαζε με τον συνεργάτη του ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον του κοινού με τη χρήση πυροβόλων όπλων και μαχαιριών στην περιοχή του Άστραχαν. “Την 1η Ιουλίου, σε συνεργασία με την αστυνομία, ένα μέλος μιας διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης, ένας Ρώσος υπήκοος, ο οποίος σχεδίαζε να πυροδοτήσει ένα αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε δημόσιους χώρους στη Μόσχα, συνελήφθη”, δήλωσε η FSB.

Στις 3 Ιουλίου, πέντε μέλη μιας θρησκευτικής εξτρεμιστικής ομάδας συνελήφθησαν καθώς σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις με τη χρήση όπλων και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών εναντίον μελών τoυ ισλαμικού ιερατείου στη δημοκρατία του Καμπαρντίνο – Μπαλκάρια. Οι τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν. Δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των πολιτών ή των αξιωματικών.

Οι αξιωματικοί κατάσχεσαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που ανήκαν στους τρομοκράτες, μαζί με αυτόματα πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά, χειροβομβίδες, αλλά και εξτρεμιστική θρησκευτική βιβλιογραφία.

Η FSB ανακοίνωσε επίσης ότι στους συλληφθέντες ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης και της συμμετοχής σε δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης, εμπορία όπλων και εκρηκτικών μηχανισμών.

Τα ονόματα των τρομοκρατών δεν έχουν αποκαλυφθεί.

“Από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2021, οι νέοι ασκούνταν για να προετοιμαστούν σωματικά και ψυχικά ώστε να διαπράξουν βίαια εγκλήματα. Επιπλέον, στο πλαίσιο των στόχων της ομάδας την άνοιξη του 2021, τουλάχιστον τρία άτομα ξυλοκοπήθηκαν λόγω της εθνικότητάς τους” ανέφερε η ερευνητική επιτροπή.

Πηγή: ΤASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα