ΑΘΗΝΑ
04:49
|
20.04.2024
Δεκάδες οι τραυματίες από τη φωτιά – Εκκένωση οικισμών λόγω του φόβου για νέες εκρήξεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα μέλος σωστικών συνεργείων έχασε τη ζωή του, 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν και χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται σήμερα από τα σπίτια τους, ενώ πυροσβέστες προσπαθούν για ώρες να θέσουν υπό έλεγχο μια πυρκαγιά που προκλήθηκε από έκρηξη που σημειώθηκε χθες (4/7) σε εργοστάσιο χημικών στα περίχωρα της πρωτεύουσας Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Όπως μεταδίδει το δίκτυο RT News η έκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο εργοστάσιο χημικών “Ming Dih”, το οποίο βρίσκεται σε χωριό έξω από την Μπανγκόκ. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης όλο το εργοστάσιο έχει τυλιχτεί από τις φλόγες ενώ έχουν καεί σπίτια και κτίρια σε απόσταση ενός χιλιομέτρων από την έκρηξη.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή ώστε έγινε αισθητή σε απόσταση έως και εννέα χιλιομέτρων.

Συνολικά 70 σπίτια υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη αυτή, σύμφωνα με τις αρχές των τοπικών υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών, οι οποίες πρόσθεσαν ότι εννέα ώρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι πυροσβέστες εξακολουθούσαν να καταβάλλουν προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκάλεσε.

“Στην αρχή μου φάνηκε ότι ήταν αστραπή. Μετά άκουσα κάτι να πέφτει και να κάνει έναν βαρύ κρότο και για λίγο το σπίτι άρχισε να κουνιέται σαν να έκανε σεισμό”, δήλωσε ο κάτοικος της περιοχής Μπαϊτόνγκ Νισαράτ.

Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής έσπευσε στο εργοστάσιο και έχει καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν περίπου 21 τραυματίες.

Πηγή: RT News, Bangkok Post

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα