ΑΘΗΝΑ
16:01
|
26.04.2024
Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι η αποχώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν έχει ολοκληρωθεί κατά σχεδόν 90% και πλέον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι η αποχώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν έχει ολοκληρωθεί κατά σχεδόν 90% και πλέον.

Στην ανακοίνωσή της η Κεντρική Διοίκηση (USCENTCOM) των ΗΠΑ ανέφερε πως οι αμερικανικές δυνάμεις παρέδωσαν επισήμως τον έλεγχο επτά εγκαταστάσεων στο υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν.

Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν ξεκίνησε τον Μάιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα συμπλήρωσης 20 ετών από την επίθεση της Αλ-Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους του Κέντρου Εμπορίου του Μανχάταν.

Παράλληλα, η Γερμανία έκλεισε το γενικό προξενείο της στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν στο πλαίσιο της αποχώρησης των ξένων δυνάμεων, όπως γνωστοποίησε σήμερα Τρίτη (6/7) Γερμανός διπλωμάτης στο περιοδικό Der Spiegel.

Οι τελευταίοι Γερμανοί στρατιωτικοί που είχαν βάση το στρατόπεδο εκστρατείας Μάρμαλ, στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, εγκατέλειψαν τη χώρα την περασμένη εβδομάδα, με τους πρώτους έξι μάλιστα να φτάνουν χθες στη Γερμανία (σύμφωνα πάντα με πηγές του Der Spiegel).

Υπενθυμίζεται πως το γενικό προξενείο βρισκόταν εντός του στρατοπέδου, ύστερα από επίθεση αυτοκτονίας το 2016 που έπληξε σοβαρά το κτίριο στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ που αρχικά φιλοξενούσε την αντιπροσωπεία.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα