ΑΘΗΝΑ
02:17
|
27.04.2024
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ δήλωσε ότι η αυξητική τάση παρατηρείται εδώ και δέκα ημέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας ανακοίνωσε ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα από 1.500 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Μιλώντας στο ρ/σ του ΣΚΑΪ ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων εδώ και δέκα ημέρες έχει αυξητική τάση ωστόσο διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής  δεν παρατηρείται αύξηση στις εισαγωγές για νοσηλεία στα νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΕ εξέφρασε την ανησυχία του για τις “συρροές” σε νυχτερινά μαγαζιά. Για τον  μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων, ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι έχει πέσει στα 27 έτη ενώ επανέλαβε ότι πάνω από το 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σχετίζεται και με το γεγονός ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που κάνουν τεστ λόγω των μετακινήσεων στα νησιά.

Τέλος, διευκρίνισε, ότι για την ώρα τουλάχιστον, η κυρίαρχη μετάλλαξη στη χώρα μας παραμένει η βρετανική, αν και εκτιμάται ότι τον Αύγουστο η παραλλαγή Δέλτα θα κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη, επισημαίνοντας ότι για την εν λόγω παραλλαγή είναι σημαντικό να έχουν γίνει και οι δύο δόσεις του εμβολίου.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα