ΑΘΗΝΑ
03:18
|
17.01.2022
Το εμβόλιο της Pfizer φαίνεται να "χάνει" το 64% της αποτελεσματικότητάς του λόγω της παραλλαγής Δέλτα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ διαπιστώνει σημαντική πτώση, στο 64%, της αποτελεσματικότητας του εμβολίου των Pfizer/BioNTech λόγω της παραλλαγής Δέλτα και εξετάζει το ενδεχόμενο ενισχυτικών δόσεων για τους πολίτες και επαναφοράς κάποιων περιοριστικών μέτρων.

Αναλυτικότερα, τα στοιχεία δείχνουν ότι μεταξύ 2 Μαΐου και 5 Ιουνίου, το εμβόλιο είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας 94,3%. Από τις 6 Ιουνίου, πέντε ημέρες αφότου η κυβέρνηση χαλάρωσε τους περιορισμούς, μέχρι τις αρχές Ιουλίου, το ποσοστό έπεσε στο 64%. Παρόμοια μείωση καταγράφηκε στην προστασία έναντι των συμπτωμάτων του κορονοϊού, ανέφερε η έκθεση που επικαλείται το πρακτορείο Ynet του Ισραήλ. Ωστόσο, η προστασία που παρέχει το εν λόγω εμβόλιο έναντι της νοσηλείας και των σοβαρών ασθενειών παρέμεινε ισχυρή.

Ειδικότερα, από τις 2 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, το ποσοστό αποτελεσματικότητας στην πρόληψη της νοσηλείας ήταν 98,2%, σε σύγκριση με το 93% από τις 6 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου. Παρόμοια μείωση του ποσοστού καταγράφηκε και για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών μεταξύ των ατόμων που είχαν εμβολιαστεί.

Τα νέα δεδομένα έρχονται στη δημοσιότητα ενώ καταγράφεται μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο Ισραήλ. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τα ενεργά περιστατικά κορονοϊού στη χώρα είναι 2.766 ενώ χθες Δευτέρα καταγράφηκαν 369 νέες μολύνσεις. Στο 90% και πλέον των νέων κρουσμάτων διαπιστώθηκε το νέο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα. Από τις 4 Ιουλίου μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 70 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία. Οι μισοί από τους νέους ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η διάδοση της παραλλαγής Δέλτα, η οποία αρχικά παρατηρήθηκε στην Ινδία, ανάγκασε τον υπουργό Υγείας του Ισραήλ, Νιτζάν Χόροβιτζ να ζητήσει τη διενέργεια δύο ιατρικών μελετών για την ανάγκη μιας τρίτης ενισχυτικής δόσης για τους ήδη εμβολιασμένους πολίτες. Το γραφείο του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ ανέφερε ότι οι μελέτες θα αξιολογήσουν την “αποτελεσματικότητα του εμβολίου και τον ρυθμό της αποδυνάμωσής του με την πάροδο του χρόνου”.  

Σχεδόν το 60% του πληθυσμού των 9,3 εκατομμυρίων πολιτών του Ισραήλ έχει εμβολιαστεί με μία δόση εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ynet την περασμένη Παρασκευή το 50% των νέων μολύνσεων εντοπίστηκε σε άτομα που είχαν ήδη εμβολιαστεί, γεγονός που καθιστά την ανάγκη για νέες μελέτες επιτακτική.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση σε αστυνομικό, Ηλιούπολη: Τον χτύπησαν και του πήραν τον ασύρματο

Καναδάς «Αποφύγετε τα ταξίδια στην Ουκρανία»-Έκρυθμη κατάσταση

Επιθέσεις στο μαγαζί «Αχίλλειον» μετά την υπόθεση βιασμού 24χρονης

Νετανιάχου: Διαπραγματεύσεις για τέλος της δίκης διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα