ΑΘΗΝΑ
15:04
|
23.04.2024
“Το περιμέναμε ότι θα ερχόταν και σε εμάς, αλλά όχι τόσο σύντομα”, δήλωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα ύψη έχει εκτιναχθεί το ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά απόβλητα, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης, ανέφερε ότι το ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα έφτασε πάνω από το 60% την περασμένη εβδομάδα. “Η αύξηση ξεκίνησε την Τετάρτη και κορυφώθηκε το Σάββατο που είχαμε το μεγαλύτερο ιικό φορτίο, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα κρούσματα”, δήλωσε ο κ. Θωμαΐδης, ο οποίος απέδωσε την η αύξηση των κρουσμάτων στην έξαρση της πανδημίας στην Ευρώπη.

“Το περιμέναμε ότι θα ερχόταν και σε εμάς, αλλά όχι τόσο σύντομα”, πρόσθεσε. Ο καθηγητής της Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ αναφέρθηκε στη λήψη μέτρων, προκειμένου να αποτραπεί κάποια περαιτέρω διάδοση, “τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό” έτσι ώστε να μην σημειωθεί έκρηξη κρουσμάτων.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία που μελετούν οι ερευνητές στο ΕΚΠΑ, η παραλλαγή Δέλτα θα φτάσει στο 50% των κρουσμάτων εντός του Αυγούστου, ενώ τον Σεπτέμβριο θα επικρατήσει. Ο κ. Θωμαΐδης υποστήριξε πως “ο μόνος τρόπος για να ανασχέσουμε τη διάδοση είναι να εμβολιαστούμε και ταυτόχρονα να αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών”.

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι δύσκολο να φτάσουμε άμεσα στο επιθυμητό τείχος ανοσίας. “Έχω την εντύπωση ότι δεν θα επιτευχθεί το επιθυμητό επίπεδο ανοσίας, που είναι το 70%, τον Σεπτέμβριο. Αυτή την στιγμή είμαστε περίπου στο 45%”.

Πηγή: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραμένει στην φυλακή ο Ιρανός πρόσφυγας Χομαγιούν Σαμπετάρα

Ιταλία: Σύλληψη 13 σωφρονιστικών υπαλλήλων για βασανισμό ανηλίκων

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα