ΑΘΗΝΑ
06:40
|
20.04.2024
“Είναι μια συμφωνία από την οποία βγαίνουν όλοι κερδισμένοι”, σημειώνει ο Ναφτάλι Μπένετ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Ισραήλ θα παραδώσει αυτόν τον μήνα 700.000 δόσεις εμβολίων των Pfizer/BioNTech, οι οποίες λήγουν, στη Νότια Κορέα και η Σεούλ με τη σειρά της θα δώσει πίσω στο Τελ Αβίβ τον ίδιο αριθμό εμβολίων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Τα εμβόλια που θα αποστείλει η Νότια Κορέα στο Ισραήλ έχουν ήδη παραγγελθεί από την Pfizer.  

Για την εν λόγω ανταλλαγή εμβολίων ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, είπε ότι είναι “είναι μια συμφωνία από την οποία βγαίνουν όλοι κερδισμένοι”. “Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την υγεία των Ισραηλινών πολιτών. Η Νότια Κορέα θα λάβει εμβόλια από τα δικά μας αποθέματα και εμείς θα λάβουμε δόσεις από μελλοντική τους παραγγελία. Μαζί θα καταπολεμήσουμε την πανδημία”, αναφέρει η ανακοίνωση του ισραηλινού πρωθυπουργικού γραφείου που εκδόθηκε σήμερα μαζί με τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας.

Η αρχική συμφωνία του Ισραήλ είχε συναφθεί με την Παλαιστινιακή Αρχή τον περασμένο μήνα. Το Τελ Αβίβ είχε συμφωνήσει να παραδώσει ένα εκατομμύριο δόσεις, οι οποίοι λήγουν, στους Παλαιστίνιους. Ωστόσο, η Παλαιστινιακή Αρχή απέρριψε την προσφορά κρίνοντας ότι οι ημερομηνίες λήξης των εμβολίων ήταν πολύ κοντά στην ημερομηνία παραλαβής των πρώτων δόσεων. Με το που η συμφωνία Ισραήλ – Παλαιστινιακής Αρχής κατέρρευσε ο υπουργός Υγείας, Νιτζάν Χόροβιτς, ανακοίνωσε ότι το Τελ Αβίβ ήταν ήδη σε επαφή με μια άλλη χώρα για τη σύναψη συμφωνίας ανταλλαγής εμβολίων εντός των επόμενων ημερών. Αρνήθηκε τότε να κατονομάσει τη χώρα λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις.

Λίγες ώρες πριν από τη συμφωνία με τη Νότια Κορέα το υπουργείο του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έχει διαπιστώσει σημαντική πτώση, στο 64%, της αποτελεσματικότητας του εμβολίου των Pfizer/BioNTech λόγω της παραλλαγής Δέλτα και εξετάζει το ενδεχόμενο ενισχυτικών δόσεων για τους πολίτες και επαναφοράς κάποιων περιοριστικών μέτρων.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα