ΑΘΗΝΑ
18:59
|
05.05.2024
Την ενοχή των 8 κατηγορούμενων με την ίδια ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων. Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των οκτώ κατηγορουμένων, σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, δηλαδή την ίδια ποινή που είχε επιβληθεί και πρωτόδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η πρόεδρος αναφέρθηκε στα γεγονότα του 2015, επισημαίνοντας όλα τα περιστατικά βίας που είχαν καταγραφεί και αποτυπωθεί σε καταθέσεις και που έδειχναν το ακραίο bullying που βίωνε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, και εξέτασε τη μάρτυρα, που ήταν καθηγήτρια στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, σημειώνοντας τα εξής: «Προλαμβάνουμε αυτές τις καταστάσεις ώστε να μην συμβεί κάτι χειρότερο. Έπρεπε να ήσασταν πιο αυστηρή».

Λίγο νωρίτερα η καθηγήτρια της Γαλακτοκομικής Σχολής κ. Παπαπέτρου είχε δηλώσει ότι μιλώντας με την μητέρα του 20χρονου Βαγγέλη, της ανέφερε μόνο το «καψώνι» για το νερό. Ωστόσο, τη στάση της μάρτυρος σχολίασε χαρακτηριστικά και η Εισαγγελέας έδρας, υπογραμμίζοντας πως της έκανε εντύπωση το γεγονός ότι εκείνη είδε γρατζουνιές στην άκρη των δακτύλων του Γιακουμάκη, ενώ γνώριζε ότι δεν έκανε αγροτικές δουλειές.

Η εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί η ίδια ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα, ενώ αναφέρθηκε σε όλα τα περιστατικά βίας που είχαν καταγραφεί και αποτυπωθεί σε καταθέσεις και που έδειχναν τι βίωνε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

Τόνισε επίσης ότι οι κατηγορούμενοι «δεν αναλογίστηκαν έστω και τόσα χρόνια μετά μήπως συνέβαλαν στον θάνατο του, δεν ζήτησαν συγγνώμη για τον πόνο που προκάλεσαν, μόνο αυτοί συνεχίζουν να θεωρούν την συμπεριφορά αυτή πλάκα και πειράγματα ….Μόνο κάποιοι φίλοι τους… είπαν ότι ταλαιπωρήθηκαν κιόλας που τους κάλεσαν μάρτυρες στην υπόθεση. Θα ήθελα να ήταν εδώ οι κατηγορούμενοι και να τους ρωτήσω πως θα ένιωθαν αν ήταν αυτοί θύματα;».

«Είναι προσβολή της ανθρώπινης αξίας που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα. Και το θύμα τα εκλάμβανε ως πλάκα…Όχι! ζούσε σε καθεστώς φόβου! Είχε έντονο φόβο για τους τελειόφοιτους της προηγούμενης χρονιάς και τον βασάνιζαν με τη συμπεριφορά τους» σημείωσε η εισαγγελέας.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, Τετάρτη, με τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Πηγές: ΕΡΤ, EpirusPost

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα