ΑΘΗΝΑ
07:35
|
17.05.2024
Οι διασώστες ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν στοιχεία στη θαλάσσια περιοχή που κατέπεσε το στροβιλοελικοφόρο. Αναμένεται ότι δεν θα βρεθούν επιζώντες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναγερμό για την εξαφάνιση στροβιλοελικοφόρου αεροσκάφους με 28 επιβαίνοντες, (22 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος) σήμαναν οι περιφερειακές αρχές της ανατολικής Ρωσίας το πρωί της Τρίτης (6/7).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το RT, οι διασώστες ανακοίνωσαν πριν λίγο ότι έχουν εντοπίσει στοιχεία στην θαλάσσια περιοχή που κατέπεσε το στροβιλοελικοφόρο, που αποδεικνύουν ότι το αεροσκάφος τύπου AN-26 συντρίβη και ότι αναμένουν να μην βρουν επιζώντες.

Η ρωσική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης είχε δηλώσει νωρίτερα ότι το AN-26 είχε συντριβεί στη θάλασσα της χερσονήσου Καμτσάκα.

Τα ίχνη του αεροσκάφους εξαφανίστηκαν από το ραντάρ το πρωί της Τρίτης καθώς πετούσε πάνω από τη χερσόνησο Καμτσάκα, στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Το πρακτορείο Ria ανέφερε επίσης ότι εντοπίστηκε το σημείο στη θάλασσα όπου έπεσε το αεροπλάνο Antonov AN-26.

Σύμφωνα με to Sputnik που επικαλείται την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, διασώστες εντόπισαν το σημείο όπου κατέπεσε το χαμένο αεροσκάφος.

“Όλα δείχνουν ότι το σημείο όπου το αεροπλάνο κατέπεσε μέσα στη θάλασσα έχει εντοπιστεί” δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στο Sputnik.

Από το πρωί διεξάγεται έρευνα και βρίσκεται σε εξέλιξη αποστολή αναζήτησης του αεροπλάνου. Δύο ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο είχαν αναπτυχθεί αρχικά για να επιθεωρήσουν τη διαδρομή του αγνοούμενου αεροσκάφους, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ωστόσο, αργότερα αρκετά πλοία στάλθηκαν στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου.

Το Bloomberg, το apnews και το sputnik μετέδωσαν ότι στο αεροσκάφος που εκτελούσε δρομολόγιο από το Πετροπάβλοφσκ – Καμτσάτσκι στην Παλάνα επέβαιναν 28 άτομα, 22 επιβάτες όπως και έξι μέλη πληρώματος.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι δύο παιδιά καθώς και η δήμαρχος της Παλάνα.

Σύμφωνα μετ ο Tass το αεροπλάνο κατασκευάστηκε το 1982.

Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε επικαλούμενο το τοπικό κέντρο μετεωρολογίας πως στην περιοχή επικρατούσε νέφωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

11χρονα γενέθλια της ΒΙΟΜΕ στις 17 και 18 Μαΐου

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και ισχυροί άνεμοι

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα