ΑΘΗΝΑ
19:24
|
26.04.2024
Σύμφωνα με το WikiLeaks οι ΗΠΑ έλαβαν άδεια να εφεσιβάλουν την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θα επιτραπεί στην αμερικανική κυβέρνηση να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του βρετανικού δικαστηρίου, Ολντ Μπέιλι του Λονδίνου, η οποία είχε απορρίψει το αίτημα της Ουάσινγκτον για την έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το WikiLeaks η κυβέρνηση των ΗΠΑ έλαβε “περιορισμένη άδεια” να εφεσιβάλει την απόφαση των βρετανικών αρχών για τον συνιδρυτή των WikiLeaks. Η αμερικανική κυβέρνηση θέλει να δικάσει τον Ασάνζ για τη μαζική δημοσιοποίηση χιλιάδων εμπιστευτικών εγγράφων, κυρίως διπλωματικών και στρατιωτικών, από το 2009 και μετά για τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Το βρετανικό δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του στις 4 Ιανουαρίου και έκτοτε ο 50χρονος Αυστραλός κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς του Λονδίνου.  Η Βρετανίδα δικαστής Βανέσα Μπαρέιτσερ απεφάνθη από την έδρα του Ολντ Μπέιλι στο Λονδίνο εναντίον της έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ. Η δικαστής εξήγησε ότι σε περίπτωση έκδοσης ο Τζούλιαν Ασάνζ απειλείται με “αυστηρές συνθήκες κράτησης”, που θα είχαν ως στόχο να διακόψουν ή να περιορίσουν στον εντελώς απαραίτητο βαθμό τη “φυσική επαφή με τον έξω κόσμο” και αυτό μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για τον Ασάνζ, στον οποίο έχει ήδη διαγνωστεί κατάθλιψη, ενώ εκδηλώνεται και αυτοκτονικός ιδεασμός.

Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι εκκλήσεις για την άμεση αποφυλάκιση του συνιδρυτή των WikiLeaks. Ανάμεσα στους υποστηρικτές του είναι ο Βρετανός μουσικός, Ρότζερ Γουότερς, ο οποίος μίλησε για το δίκαιο αίτημα του Ασάνζ στο δίκτυο RT. Πρόσφατα η υπόθεση των ΗΠΑ κατά του Ασάνζ δέχθηκες πλήγμα καθώς ένας μάρτυρας-κλειδί παραδέχθηκε σε μέσο ενημέρωσης της Ισλανδίας ότι κατασκεύασε βασικές κατηγορίες στο κατηγορητήριο κατά του συνιδρυτή των Wikileaks.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα