ΑΘΗΝΑ
16:31
|
20.04.2024
Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος δήλωσε ότι ενδέχεται να μην αποδεχτεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του επόμενου έτους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, δήλωσε σήμερα την Τετάρτη (7/7) ότι ενδέχεται να μην αποδεχτεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του επόμενου έτους, εκτός εάν το σύστημα ψηφοφορίας, το οποίο χρησιμοποιεί υπολογιστές για την καταγραφή των ψήφων, αντικατασταθεί με έντυπα ψηφοδέλτια, τα οποία ο ίδιος προτιμά.

«Εάν συνεχιστεί αυτή η μέθοδος, θα έχουν προβλήματα», είπε στο πλαίσιο ραδιοφωνικής συνέντευξης ο ακροδεξιός ηγέτης. «Επειδή μια πλευρά, που είναι η δική μας πλευρά, μπορεί να μην αποδεχτεί το αποτέλεσμα» συμπλήρωσε.

Τα σχόλια του Μπολσονάρου αυξάνουν τις ανησυχίες ότι προετοιμάζει το έδαφος ώστε να αμφισβητηθεί το ενδεχόμενο της ήττας στις προεδρικές εκλογές του 2022, μιμούμενος τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και πολιτικό του ίνδαλμα, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπολσονάρου, που έπεται δεύτερος στις δημοσκοπήσεις και σε μεγάλη απόσταση από τον αριστερό πρώην πρόεδρο της χώρας, Λουίζ Ίνατσιο Λούλα ντα Σίλβα, στήριξε προ ολίγων μηνών τους παντελώς αβάσιμους ισχυρισμούς του Τραμπ για «κλεμμένες εκλογές», οι οποίες κατέληξαν σε μια θανατηφόρα επίθεση στις 6 Ιανουαρίου στο κτίριο του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον από τους ακροδεξιούς υποστηρικτές του Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

Την περασμένη εβδομάδα, και μετά την απροθυμία του Κογκρέσου να φέρει προς συζήτηση την πρόταση του Μπολσονάρου περί αλλαγής του συστήματος ψηφοφορίας, δήλωσε ότι δεν θα παραδώσει την προεδρία εάν διαπιστωθεί απάτη κατά την ψηφοφορία, γεγονός που θεωρήθηκε ως πρώτη ένδειξη των διαθέσεων του ακροδεξιού πολιτικού.

Πηγές: Telesur, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα