ΑΘΗΝΑ
04:39
|
24.04.2024
“Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι νικήσαμε τον ιό”, δήλωσε εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας στην Ισπανία ανακοίνωσε την επαναφορά κάποιων περιοριστικών μέτρων για τον κλάδο της διασκέδασης εν μέσω της νέας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή. Από την Παρασκευή 9 του μηνός κλείνουν στην Καταλονία τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης που έμεναν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ. “Πρέπει να πάρουμε πίσω κάποια μέτρα χαλάρωσης”, είπε η εκπρόσωπος Τύπου της περιφερειακής κυβέρνησης, Πατρίθια Πλάχα, και πρόσθεσε, “δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι νικήσαμε τον ιό”.

Τα μπαρ με τραπεζάκια έξω θα μένουν ανοιχτά έως τις τρεις τα ξημερώματα και θα συνεχιστούν οι εκδηλώσεις με 500 θεατές με την προϋπόθεση ότι οι πολίτες θα είναι είτε πλήρως εμβολιασμένοι είτε θα προσκομίζουν αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό.

Η καταλανική κυβέρνηση πήρε την απόφαση για την επαναφορά κάποιων μέτρων καθώς ο δείκτης αναπαραγωγής R, ο οποίος μετρά τα ποσοστά διάδοσης του ιού, αυξήθηκε στο 3,30. Σύμφωνα με τα δεδομένα των ισπανικών υγειονομικών αρχών η ηλικιακή κατηγορία των νέων είναι αυτή που διαδίδει με γρηγορότερους ρυθμούς το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ισπανίας ξεκίνησε δίνοντας προτεραιότητα σε εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς και στις ευπαθείς ομάδες και πλέον τρέχει για να καλύψει τις εμβολιαστικές ανάγκες των νεότερων μελών της ισπανικής κοινωνίας. Στοιχεία από την Καταλονία δείχνουν ότι το ένα τέταρτο της πληθυσμιακής ομάδας από 30 έως 34 ετών έχει λάβει μία δόση του εμβολίου και ότι μόλις το 0,8% έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

Στις 21 Ιουνίου η κυβέρνηση της Ισπανίας άνοιξε τα κλαμπ και τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης με την προϋπόθεση πως θα λειτουργούσαν στο 50% της χωρητικότητάς τους. Στη συνέχεια η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάργηση της χρήσης της προστατευτικής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Από την περασμένη εβδομάδα παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 10.548 νέες μολύνσεις στην Ισπανία. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα η χώρα έχει καταγράψει 3.821.305 περιστατικά κορονοϊού.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα