ΑΘΗΝΑ
16:26
|
26.06.2024
H ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον καλεί το Bloomberg να ανακαλέσει τις αυθαίρετες κατηγορίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον χαρακτήρισε κατασκευασμένο το δημοσίευμα του Bloomberg περί υποτιθέμενης κυβερνοεπίθεσης “Ρώσων κυβερνητικών χάκερ” στην Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων των ΗΠΑ, διαμηνύοντας ότι πρόκειται για αβάσιμε κατηγορίες που εμποδίζουν τις κρίσιμες συζητήσεις Ρωσίας-ΗΠΑ για την Κυβερνοασφάλεια.

“Οι αβάσιμες κατηγορίες εμποδίζουν τις συζητήσεις Ρωσίας-ΗΠΑ και το έργο στον τομέα της ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο”, τονίζει σε δήλωσή της η ρωσική πρεσβεία. “Απορρίπτουμε σθεναρά τέτοια μυθεύματα” διαμηνύει.

“Δώσαμε προσοχή στο δημοσίευμα του Bloomberg της 6ης Ιουλίου σχετικά με την εικαζόμενη παραβίαση από “ρωσικούς κυβερνητικούς χάκερ” των υπολογιστικών συστημάτων της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών” αναφέρει η ρωσική πρεσβεία, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για επινοήσεις και ότι ακόμη και οι ίδιοι οι Ρεπουμπλικανοί αρνήθηκαν το επινόημα της κυβερνοεπίθεσης.

“Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι πραγματοποιήθηκε η εν λόγω επίθεση”, ανέφεραν επίσης, Ρώσοι διπλωμάτες.

Η πρεσβεία κάλεσε τους δημοσιογράφους του Bloomberg “να ανακαλέσουν” άμεσα, ακολουθώντας τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

“Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη Σύνοδο Κορυφής των προέδρων της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στη Γενεύη, το ζήτημα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα της συζήτησης. Επιτεύχθηκε συμφωνία για την επανάληψη του διαλόγου των εμπειρογνωμόνων για αυτό το σημαντικό θέμα”, διευκρινίζει η ρωσική πρεσβεία.

“Είμαστε βέβαιοι ότι μια επαγγελματική συζήτηση για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τον Κυβερνοχώρο, θα επιτρέψει στους ειδικούς να βελτιώσουν από κοινού την ασφάλεια της υποδομής πληροφοριών των χωρών μας. Οι αυθαίρετες κατηγορίες που βασίζονται σε μαρτυρίες ορισμένων ανώνυμων πηγών καταστρέφουν αυτό το έργο” καταλήγει.

Νωρίτερα την Τρίτη (6/7), το Bloomberg ισχυρίστηκε ότι τα δίκτυα cloud της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τα οποία εξυπηρετούνται από τη Microsoft, είχαν υποστεί κυβερνοεπιθέσεις. Το πρακτορείο ισχυρίστηκε ότι πίσω από την επίθεση ενδεχομένως βρίσκονται χάκερ που συνδέονται με τη ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών (SVR).

Πηγή: Tass

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Ερντογάν: «Η Δύση στηρίζει τα σχέδια του ψυχασθενή Νετανίαχου»

Μήνυμα Μητσοτάκη προς ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: Λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζει τα εντάλματα σύλληψης κατά Σοϊγκού και Γερασίμοφ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα